FOF Højskolerne i Hjørring og i Vrå flytter til Kulturhus Vendsyssel i Sæsing

KOMMUNEN: Ingenting er jo helt, som det plejer, når alle Corona-hensyn tages, men alle kan komme til FOF Højskole.

- Vi har hørt fra SÅ mange, som har ventet på invitationen til at være med igen, og i sidste uge blev invitation til at deltage i sæsonen efterår 2020 og forår 2021 endelig sendt ud, lyder det fra Kirsten E. Højrup, der er skoleleder i FOF VEndsyssel.

- Det nye program er ude - denne gang med 20 arrangementer. Der plejer at være 19 arrangementer, men med den bratte afslutning i marts ved nedlukningen, da gik alle glip af den sidste uge, så derfor har vi lagt det ind som ekstra.

På grund af corona-smitten i samfundet er FOF Højskolerne i Hjørring og i Vrå flytter til Kulturhus Vendsyssel i Sæsing.

Onsdagshøjskolen og Torsdagshøjskolen i Hjørring plejer at være i Musiksalen på Vendsyssel Teater, men der kan ikke blive plads til alle efter retningslinjerne. FOF Højskolen i Vrå plejer at være på Vrå Højskole, men der er ikke plads til alle i Foredragssalen på Vrå Højskole efter retningslinjerne.

- Så i denne sæson bliver FOF Højskolerne i Hjørring og i Vrå flyttet til Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing.Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing er hverken i Hjørring eller i Vrå, men her kan alt lade sig gøre, så der flytter vi til i denne sæson.

Corona-regler følges

Der er i alt syv FOF Højskoler i Vendsyssel.

- Og vi har i høj grad prioriteret at kunne gennemføre alle syv FOF Højskoler. Og for at kunne invitere alle, som plejer at være med, så skal salene kunne rumme alle efter gældende retningslinjer.

- Derfor har vi været nødt til at flytte nogle af FOF Højskolerne til andre sale. Det giver helt klart en række udfordringer for deltagere, men alternativet er for træls, så derfor de nye gode rammer på nogle af Også hos FOF, indføres en række forholdsregler for at undgå coronasmitte.

For alle foredragssale gælder, at salene er godkendt efter aktuelle forholdsregler til det antal, som bliver tilmeldt FOF Højskolerne.

Det vil sige, at antal deltagere er tilpasset salenes størrelse efter gældende retningslinjer for foredrag. Og stoleopstilling sker efter gældende forholdsregler.

En hel hal til rådighed

I Sæsing får deltagerne hele hallen til rådighed.

Opstilling bliver på tribune med hvert andet sæde i brug og mulighed for ekstra løse stole opstillet på gulv, så alle kan komme på plads uanset eventuelt gangbesvær.

Der bliver opstillet serveringsborde til kaffe og te, og kage, brød eller andet må gerne medbringes og kolde drikke kan købes på stedet.

- Der er stor parkeringsplads og bus nr. 78 har stoppested i Sæsing og helt ok afgange, tilføjer Kirsten E. Højrup.

- Med de aktuelle retningslinjer for genåbning kan vi ikke kombinere højskolesang og foredrag, så højskolesang udgår indtil det igen er tilladt.

Det aktuelle program kan ses på www.fof-vendyssel.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...