SE BILLEDERNE - Den gamle sognegård er fjernet, og et helt nyt samlinghus skyder snart i vejret på Skagensvej

HJØRRING: Tirsdag morgen tog de kommende konfirmander første spadestik til Sct. Olai Sogns nye sognegård.

Spaden - eller rettere skovlen - blev rutineret ført af Rasmus Brandt Bangsgaard, der skal konfirmeres 19. april. Og han fik opbakning af kammeraterne, der denne formiddag var samlet til konfirmationsforberedelse hos sognepræst Martin Johannes Skov.

Mens byggeriet står på, holder konfirmanderne til i en midlertidig barak på grunden.

Inden det symbolske spadestik blev taget på byggepladsen på Skagensvej 210, holdt formand for menighedsrådet, Kurt Madsen, tale.

- Nu får vi for alvor igangsat det nye byggeri af Sct. Olai Sognegård. Det er en markering af, at vi nu i mere end tre år har arbejdet med projektet i menighedsrådet.

Den gamle sogngård er væltet. Huset stod over for en omfattende renovering. Men da bygningen var gennemgået og regnestykket gjort op, vurderede provstiudvalget, at det var både energirigtigt og økonomisk rigtigt at vælte den gamle bygning og opføre et helt nyt hus. Nybyggeriet beløber sig til cirka 15 mio. kroner.

Mange interesser bliver forenet i den nye sognegård.

- Det nye hus skal være et samlingspunkt for hele sognet. Vi er meget stolte af at være en del af Folkekirken, og det understreger det nye hus også, sagde Kurt Madsen.

- Vi får i huset et indviet rum, så vi også kan holde gudstjenester og andre kirkelige handlinger i det nye hus.

Huset skal indeholde mange forskellige aktiviteter.

- En af dem er undervisning af konfirmander. Det er en kerneopgave i huset, og derfor har vi lagt meget energi i at skabe gode rammer til netop det formål.

Menighedsrådet har arbejdet tæt - og godt - sammen om projektet med arkitekt Jørgen Ussing fra Bjerg Arkitektur.

- Det har været et klart ønske, at det nye hus skal være en markant bygning. Ingen skal være i tvivl om, at Sognets Hus ligger på grunden her. Og det skal gerne byde alle indenfor i fællesskabet.

Hovedentreprisen er lagt i hænderne på Hjørring-firmaet Madsen & Hedegaard, og direktør Lars Trampedach havde en værdifuld gave med til Kurt Madsen - nemlig muresten med datoen for grundstensnedlæggelsen i den gamle sognegård. Stenene var muret ind i facaden på den gamle bygning sammen med et grundstensdokumentet. Og både sten og dokument får plads i det nye byggeri - sammen med de nye grundsten og et nyt grundstensdokument.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...