Men solen stod alligevel smukt op i øst i mandags, selv om sangmusklerne ikke blev rørt

KOMMUNEN: For første gang i 145 år blev første skoledag på Hjørring Private Realskole ikke markeret med fællessang for hele skolen. Alle skolens elever, hele personalet og rigtige mange forældre plejer at mødes i skolegården og synge ”I østen stiger solen op”, mens skolens yngste elev hejser flaget, men i år var arrangementet delt op i tre og uden sang, flaghejsning og forældre af hensyn til COVID-19.

Skoleleder Klaus Lundsgaard kan ikke lade være med at være at være lidt trist over det nødvendige brud på den gamle tradition, men han vælger at se positivt på det hele:

- Første skoledag er stadig en festdag her på Hjørring Private Realskole, og jeg har jo ikke glædet mig mindre til i dag af den grund, fortæller han med et smil.

Det gode humør gik i den grad også igen hos eleverne, da henholdsvis indskolingen, mellemtrinnet og overbygningen markerede skoleårets begyndelse med tale ved skolelederen i skolegården på forskudte tidspunkter og med masser af afstand.

De mange store smil vidnede om, at rigtig mange havde glædet sig til at komme tilbage i skole og ikke mindst til at se deres kammerater igen.

Trods nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen venter der ifølge Klaus Lundsgaard eleverne en hverdag stort set magen til den, eleverne forlod, da de gik på sommerferie for seks uger siden:

- Der vil stadig være øget fokus på afstand, håndhygiejne og forskudte arrangementer, men som vi også så før ferien, er det i allerhøjeste grad muligt at tilbyde eleverne relevant og kompetent undervisning, så jeg er sikker på, vi får et rigtigt godt skoleår, slutter skolelederen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...