Luft under vingerne hos Eagleworld

TUEN: Ørnereservatet - Eagleworld - der ligger mellem Tversted og Ålbæk, kunne i år præsentere en sæsonstart med flere nyheder.

Julie Weinreich, der er falkoner hos Ørnereservatet, startede sæsonens første forevisning, med, at præsentere programmets mindste fugl, den lynhurtige vandrefalk for publikum, der havde taget plads på tribunen.

Hele forevisningen blev præsenteret af Julie Weinrich og Peter Wenzel.

Med falkonerhesten, en Frieserhest med navnet ”Sleipner”, og den nordatlantiske havørn gik Med forevisningen op i en højere enhed. Sleipner har nemlig dannet et helt atypisk venskab med en af de Nordatlantiske Havørne.

I udstillingsrummet, der i år er omdannet til en tidsmaskine, kan de besøgende blandt andet se en historisk kortlægning af falkejagten, og en rekonstruktion af Knud den Hellige på falkejagt med sin hustru, Edel af Flandern. For at gøre det så troværdigt som muligt havde Ørnereservatet allieret sig med en fotograf der har specialiseret sig i middelalderen, og rollespillerne var Ørnereservatets falkoner Julie Weinrich, og Peter Wenzel. Resultatet kan ses på fotografier, og på storskærme i udstillingsrummet.

I to infohuler, der introduceredes i 2018, kan man få et blik bag kulisserne, og se hvordan det foregår når foder skal tilberedes og hvad udstyr der kræves for at man er klar til at gå på jagt med sin falk, eller træne en ørn – i infohulerne får man altså forståelse for hvad det vil sige at være moderne falkoner.

Også Peter Wenzels store interesser for evolutionshistorie, kan man se i udstillingen om de tidligste tiders fugle, om de spændende palæontologiske fund af dinosaurer, urtidens fugle og de første fjers udvikling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...