UCN i Hjørring har succes med vinterstart - 50 nye lærerstuderende havde onsdag første skoledag

HJØRRING: Mere end 50 nye studerende på læreruddannelsen i Hjørring havde første skoledag i går. Det er femte år i træk, at UCN har studiestart for lærerstuderende om vinteren, og det ekstra optag betyder, at langt flere end tidligere uddanner sig til lærer i Hjørring.

Antallet af nye lærerstuderende i Hjørring er de seneste år steget med omkring det dobbelte i forhold til for seks-syv år siden. Det skyldes ifølge UCN først og fremmest, at der i modsætning til tidligere er studiestart både sommer og vinter.

Skoler sikret lærere

- Vi har en stor og vigtig opgave i forhold til at uddanne kvalificerede lærere til de nordjyske skoler, især i den nordlige del af regionen, hvor mange af vores dimittender fra Hjørring får arbejde. Derfor er det rigtigt positivt, at vi i disse år optager godt 100 studerende om året, hvor det tidligere kun var cirka halvdelen, forklarer Thorkild Donskov Rams, studieleder på UCNs læreruddannelse i Hjørring.

Ifølge studielederen er vinteroptaget en succes, fordi det passer mange af de unge godt at kunne starte i januar. De har måske været på højskoleophold, udlandsophold eller i militæret og vil gerne i gang med en uddannelse med det samme frem for at vente til sommer.

Hovedparten af eleverne kommer fra Nordjylland.

- Og de fleste af dem bliver i Nordjylland, oplyser Thorkild Donskov Rams, og tilføjer, at især idrætslinjen trækker en del unge fra Aalborgområdet til Hjørring-skolen. Matematik- og dansklinjerne tiltrækker primært studerende fra Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev-området.

45 procent af de nye studerende er mænd.

- Vores idrætsprofil betyder, at vi har flere mandlige studerende end de fleste andre læreruddannelser.

Thorkild Donskov Rams tilføjer, at nogle elever søger studiet i Hjørring, fordi skolen er mindre og mere overskuelig end eksempelvis UCN i Aalborg.

Stadig mulighed for at søge

I august sidste år begyndte 55 lærerstuderende i Hjørring, og 54 nye lærerstuderende tog hul på studiet onsdag morgen. Og de kan blive til flere. Det er nemlig stadig muligt at komme ind på uddannelsen denne vinter. Men man skal være hurtig.

- Selvom de nye lærerstuderende er begyndt, kan man stadig nå at søge ind. Sidste år var et rekordhøjt vinteroptag med over 60 studerende, så vi håber selvfølgelig, at der melder sig yderligere nogle stykker, som brænder for at komme i gang med en læreruddannelse, fortæller Thorkild Donskov Rams.

Kravet for at komme direkte ind på uddannelsen er et karaktergennemsnit på mindst 7.0. Ellers skal man bestå en optagelsessamtale, før man kan kalde sig ny lærerstuderende.

Fra Aalborg til Hjørring

Onsdag mødte de nye studerende ind til et tre dages skræddersyet introforløb med særligt fokus på den gode studiestart.

27-årige Jeppe Okholm fra Aalborg var en af de nye studerende. Han har på grund af et brækket håndled opgivet uddannelsen som tømrer og glædede sig til at tage hul på lærerstuediet.

At valget faldt på Hjørring er ikke tilfældigt.

- Det var helt perfekt at begynde i Hjørring til vinterstart, og så søgte jeg også til Hjørring på grund af idrætslinjen. Jeg har altid gerne villet arbejde inden for idræt, fortalte Jeppe Okholm.

Kæresten læser til jordemoder i Aalborg og har praktikplads i Hjørring.

- Hvis hun kan få et job i Hjørring, når hun er færdig, flytter vi nok herop, tilføjede Jeppe Okholm.

Idrætslinjen på læreruddannelsen i Hjørring har også fået Cecilie Schmidt Christiansen til at vælge Hjørring som uddannelsessted.

- Jeg har læst til sygeplejerske i Aalborg i halvandet år, og nu glæder mig så meget til at starte på læreruddannelsen. Jeg er sikker på, at jeg er kommet på rette hylde nu. Jeg har valgt idrætslinjen, fordi det er fedt at bruge sin krop - og at få eleverne til at bruge deres krop og have det sjovt, sagde Cecilie Schmidt Christiansen, inden dagen bød på morgensang og velkomst i foredragssalen.

På UCNs læreruddannelse i Aalborg er der fortsat kun et optag, og her begyndte godt 300 nye lærerstuderende sidste sommer. bi

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...