Bryghuset Vendia har investeret i nyt bryg-udstyr og har optimeret produktionen

HJØRRING: Bryghuset Vendia har oprustet med nyt, effektivt udstyr i bryggeriet. Det betyder, at husets medarbejdere nu skal bruge færre timer på at tappe den liflige flaskeøl og sætte etiketter på flaskerne. Desuden kan bryggeriet nu selv sikre pasteurisering af de gyldne dråber.

- Det udstyr vi havde, var simpelthen forældet, og specialøl er på et presset marked, hvor man skal være konkurrencedygtig - også prismæssigt. Derfor er man nødt til at lave investeringer for at optimere processen. Det har vi gjort hele vejen rundt, fortæller direktør Kristian Rise fra Bryghuset Vendia.

Kristian Rise vurderer, at investeringen i bryggeriet er tjent ind på to-tre år.

Mange timer sparet

Med den nye tappemaskine, kan øllet fra et enkelt bryg tappes på flasker på bare tre timer. Den proces tog tidligere halvanden dag. Etiket-maskinen har også sparet huset både tid og penge. Mens det før tog to dage at forsyne flaskerne fra et bryg med etiketter, kan arbejdet nu klares på to-tre timer,

- Så tidsmæssigt er det en kæmpefordel.

Turen til Løkken sparet

Et enkelt bryg kaster 700-800 liter øl af sig. Og for at sikre øllet en holdbarhed på op til halvandet år, skal det pasteuriseres.

- Holdbarhed på øl er afgørende, når det skal ud til butikkerne. I en længere periode har vi fået vores øl pastroiseret i Løkken hos kollager. Det kan vi gøre selv nu. Vi har fået vores egen pasteur - den er specialbygget til os, fordi vi har så lidt plads i bryggeriet.

- Det har været tidskrævende for os at køre øllet til Løkken. Det her er hel klart en optimering for os, siger Kristian Rise med et nik mod husets nye ”skab”, der klarer pasteuriseringen.

Stolt af flaskeøl

Kristian Rise fortæller, at han - inden investeringen på 600.000 kroner blev besluttet - overvejede nøje, om Bryghuset Vendia skulle fortsætte med at producere flaskeøl. Men beslutningen var ikke svær.

- Vi kunne vælge kun at brygge fadøl. Men flaskeøl har altid været en stor del af Bryghusets produktion. Jeg er faktisk rigtig stolt af, at vi producerer al vores flaskeøl selv - og det synes jeg, vi skal fortsætte med. Mange microbryggerier får brygget deres øl andre steder på grund af kapacitet. Vi er gået den modsatte vej.

- Vi brygger al vores øl her. Vi laver alt her i huset - og det er den røde tråd til vores køkken.

Årligt brygges der mellem 70.000 og 80.000 liter øl i det lokale bryghus.

Lokalt og online

Flaskeøl fra Bryghuset Vendia sælges selvfølgelig på Bryghuset, men kunderne kan også finde de lokalbryggede flaskeøl i supermarkeder, specialbutikker, caféer og restauranter.

I samarbejde med supervin bliver Bryghusets vin også solgt online.

Fleksibilitet er en af Hjørring-bryghusets styrker.

- Vi sælger en del private label. Og vi tilbyder virksomhederne vores specialøl med firma-etiketter. Vi kan for eksempel lave 300 øl med firma-etikette. Og øllene er jo en god, lokal gaveide.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...