Søndag var der fest i Tolne i anledning af, at Nordjyske Jernbaner har overtaget den regionale togdrift fra Skørping til Skagen og som hidtil fra Hjørring til Hirtshals. At der nu kører blå tog på strækningen glæder borgerne i Tolne, for det betyder op til 30 procent flere tog, og at alle regionale tog stopper i Tolne. At det også er helt nye og moderne tyske Coradia Lint 41 tog med niveaufri indstigning og åbne områder til kørestole, cykler og klapvogne gør ikke glæden mindre.

Da det første blå tog ankom til Tolne klokken 13.19 var det til en flagsmykket by, hvor Landsbyrådet, Borgerforeningen og Tolne Gjæstgivergaard bød de rejsende velkommen til Tolne. Landsbyrådet og Borgerforeningen serverede kaffe og marcipanbelagt og togpyntet brunsviger. På Gjæstgivergaarden havde Gregory Hamilton Miller travlt med at bage pizza i den nybyggede stenovn, og Janne Hieck vimsede rundt og serverede kaffe til de mange gæster.

Uden for Gjæstgivergaarden var Mona Andersen fra Vendsyssel Køreforening klar med hestevognen og sammen med to flotte Fjordheste blev det til mange ture i den smukke natur til Tolne Skovpavillon.

Forud for det første blå togs ankomst til Tolne havde der været stor indvielsesfest på Hjørring Banegård, hvor transportminister Ole Birk Olesen og regionsformand Ulla Astman holdt taler og klippede den røde snor til en ny tid for den regionale togdrift i Nordjylland. Hjørring Brassband spillede og Nordjyske Jernbaner, Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland bød på cupcakes og vand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...