Thorben Svendsen og Peer Thoft satte punktum med maner efter mange år hos HP Byg

HJØRRING: Fredag satte entrepriseleder Thorben Svendsen fra Vrå og tømrer Peer Thoft fra Vittrup begge et punktum efter henholdsvis 46 og 40 års ansættelse i entreprenørfirmaet HP Byg.

I Gigantium i Aalborg modtog de to medarbejdere Den Kongelige Belønningsmedalje - de går nu på efterløn og pension.

- Vi tager afsked med to utroligt dedikerede, respekterede og kompetente medarbejdere. Det er sjældent, at man får lejlighed til at fejre to medarbejdere for så mange års forbilledlig indsats. Så det bliver en speciel oplevelse for os alle sammen, siger produktionschef Christian Lykke Møller fra HP Byg.

Thorben Svendsen blev ansat i det daværende HP Huse og Totalbyg som tømrerlærling efter niende klasse i 1972, mens Peer Thoft kom til som tømrersvend seks år senere. Således har de begge været med hele vejen fra tiden som typehusbygger i Harken under stifter Henning Pedersen og frem til den moderne entreprenørvirksomhed, som HP Byg er i dag. I 2014 byggede virksomheden nyt domicil i Aalborg, og opgaverne bliver stadigt større og mere komplekse.

- Mine forældre kendte HP, og det var min far, der skaffede mig lærepladsen. HP har ved flere lejligheder fortalt om, at han babysittede mig som lille. Det kan jeg dog ikke selv huske. Til gengæld kan jeg huske, at jeg gik til bal med hans sønner, griner Thorben Svendsen.

Han havde aldrig forestillet sig, at han skulle være i HP Byg hele sit liv. Men omvendt har han heller aldrig fundet anledning til at søge job i en anden virksomhed:

- Nej, slet ikke. Det er et godt sted at være, og der er sket så meget både i firmaet og i branchen generelt, at det næsten har været som at skifte job fem gange, fortæller den erfarne byggemand, som har arbejdet med ledelse siden 1983, hvor HP forfremmede ham fra tømrer til formand - og senest har der stået entrepriseleder på visitkortet.

- Det er i bund og grund stadig den samme stilling, jeg er ansat i. Men udviklingen har gjort, at det alligevel er et helt andet job i dag. Tidligere brugte jeg 90 procent af min tid ude på byggepladsen. I dag er det måske 30 procent. Resten af tiden går med administration, siger Thorben Svendsen, som ikke overraskende fremhæver teknologien som den helt store forskel fra jobbet dengang og til i dag:

- Dengang var der ikke noget, der hed en mobiltelefon. Så skulle jeg bruge noget beton, måtte jeg finde en telefonboks for at ringe til leverandøren. Og i firmabilen havde radioen en rækkevidde på 35 kilometer, så hvis byggepladsen lå langt væk, var det ikke sådan lige at få fat i dem på kontoret, husker han.

På spørgsmålet om, hvad der har fået Thorben Svendsen og Peer Thoft til at blive i HP Byg i så mange år, fremhæver de begge den særlige ”HP-ånd”, som fortsat gennemsyrer organisationen, selv om det er 20 år siden, at stifter Henning Pedersen trådte tilbage.

- HP havde en finger med i alt, og han kendte sine folk rigtig godt. Der var styr på tingene, og det er der også i dag. Det gør, at vi kan koncentrere os om at levere byggerierne til rette tid og uden reklamationer. Det er jeg stolt over at være en del af, siger Thorben Svendsen.

Peer Thoft kunne egentlig have valgt at gå på pension for et par år siden, men han ville hellere fortsætte med at arbejde, fordi han trives så godt ude på byggepladsen. Faktisk så godt at han blot har haft tre forskellige makkere i løbet af sine 40 år i virksomheden.

- HP har altid været en god virksomhed at være i. Det sociale sammenhold er stærkt, og ledelsen er meget lydhør over for de problemstillinger, vi møder i hverdagen ude på byggepladsen, siger Peer Thoft.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...