To iværksættere fra Hjørring har etableret firmaet Movimentum Films - og det går godt. Rigtig godt.

HJØRRING: Gustav Idun Sloth og Markus Hasselgaard fra Hjørring har gjort deres fælles interesse og hobby til deres levebrød. Og de er målrettede i deres arbejde.
- Vi havde en fælles passion for at optage video, fortæller de.
Navnet på deres fælles firma er Movimentum Films, og de unge filmmagere kan levere alt fra reklame- og eventvideoer til uddannelses- og læringsvideoer

Fra skole til eget firma

Markus og Gustav gik i parallelklasse sammen på Lundergårdsskolen, hvor de fandt sammen om deres fælles passion. Og i 2009 lavede de deres første video sammen på hobbyplan.
- Jeg begyndte med at optage billeder og videoer på min telefon og lægge dem på Youtube, og i 2009 brugte jeg alle mine sparkroner på at købe det bedste kamera, jeg kunne få.
De fortsatte samarbejdet efter folkeskolen, hvor Gustav gik på STX og Markus på HHX.
For halvandet år siden - inden de forlod gymnasiet - etablerede de sig med Movimentum. Målet var at forene deres hobby med en indtjening, når eksamen var i hus.
I december flyttede de ind i Garagen, hvor Hjørring ErhvervsCenter tilbyder kontorfaciliteter til iværksættere og nystartede virksomheder. Og hermed gik de all in.
- Vi har finansieret vores udstyr med penge, vi har tjent på at lave videoer, fortæller de.
- Vi begyndte med de kameraer, vi havde, da det endnu var en hobby for os. Det var ikke de allerbedste, men for os var det en læringsproces, og vi bruger kun de penge, vi har. Sådan er det stadig, siger Markus.
- Det afgørende er ikke værktøjet, men dem der står bag - de skal få det hele til at spille, tilføjer han.

Drømmer om storbyen

Gustav og Markus er særdeles habile medspillere i hele processen - både fra ideudvikling til det færdigredigerede projekt ligger klar til kunden.
- Når vi optage har vi to kameraer med, så vi kan filme samtidig. Det gode er, at vi kan give hinanden feedback, så man ikke kører fast i en ide, siger Gustav.
- Vi supplerer hinanden godt og er gode til at give hinanden konstruktiv kritik. Vi styrker hinanden.
Makkerparret nyder godt af at have en vejleder tilknyttet fra Hjørring ErhvervsCenter. På den måde har de fået styr på al papirarbejdet omkring firmaet.
- Moms vidste vi for eksempel ikke så meget om, men en konsulent hjalp os med at få forståelsen, siger Markus.
Markus og Gustav er begge 20 år og bor hjemme hos forældrene.
- De penge, vi tjener, ryger ind på vores opsparing. Vi håber på at kunne flytte firmaet til en lidt større by, måske til Århus - det sparer vi op til, siger Gustav.
- På nuværende tidspunkt tjener vi omtrentligt det samme som andre unge, der arbejder fuld tid i deres sabbatår. Det er endnu uvist, om vi også kan klare os i en større by som eksempelvis Aarhus, hvor konkurrencen er højere og hvor der er flere udgifter.

Anerkendelse

Arbejdsdagene bliver ofte lange, men videoproduktion er fortsat en hobby for dem.
- Vi vil gerne arbejde 24-7 - bare fordi vi har det sjovt med det, vi laver, tilføjer Markus.
- Det vi kan er selvlært, og vi har lært ekstremt meget de seneste to år.
- Vi føler vi gør en forskel. Folk vender tilbage til os, og det er vi taknemmelig for. Det er en anerkendelse af det, vi virkelig brænder for.

De ved hvad der virker

På Movimentums kundeliste står både virksomheder, politikere, forretningsdrivende, kommune og uddannelsesinstitutioner
- Målet for os, er at finde og formidle den gode historie gennem video.
- Folk kommer til os med en ide, og vores opgave er at hjælpe og rådgiver dem. Vi har lavet over 50 projekter og ved, hvad der virker, siger Markus.
De nyder at kaste deres kreativitet ind i projekterne og stortrives med at ideudvikle på opgaverne.
- Vi varetager hele processen - også med at lægge videoen op på de sociale medier.
Og så nyder de begge at nørde med både lyd, billeder og redigering. For de er perfektionister og vil aflevere professionelle resultater.

Kreativitet indenfor rammen

Movimentum stod blandt andet for sidste års videoproduktion til Hjørring Live - den store studiestartevent i Hjørring. Her optrådte Arne Boelt i bedste James Bond-stil, og den video opnåede mere end 100.000 visninger på de sociale medier. Hjørring Live-vidoen er også lagt i deres hænder i år.
- Det er et spændende projekt, hvor vi kan være kreative - indenfor rammerne. Vi får meget frihed, og vi kan være med til at påvirke produktionen meget. Vores ambition er, at man kan se en udvikling siden sidste år, hvor vi lavede etteren, tilføjer Gustav.
Hjørring-firmaet leverede også valgvideo til konservative Per Møller.
- Nogen troede, det var et større københavnsk videoproduktionsselskab, der stod bag. Og så var det mig og Gustav fra Hjørring, der havde lavet den, smiler Markus.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...