Både børn, unge, forældre og bedsteforældre kan glæde sig til store fælles teateroplevelser

HJØRRING: 105 teatergrupper viser flere end 600 opførelser, når verdens største turnerende teaterfestival for børn og unge rammer hele Hjørring Kommune.

Både børn, unge, forældre og bedsteforældre kan glæde sig til store fælles teateroplevelser, når Aprilfestivalen afvikles rundt om i hele kommunen fra den 31. marts til 7. april. Teaterfestivalen skydes i gang med et brag af en åbningsfest søndag 31. marts i Lundergårdhallen, Hjørring, med masser af sjov og ballade i form af teater, korsang, stomp og åbningstale ved borgmester Arne Boelt.

I skoler og forsamlingshuse

- Dansk teater for børn og unge er unikt og berømt i hele verden, så der er meget at glæde sig til, fortæller Leif Lund Jakobsen, som er projektleder på Aprilfestivalen 2019.

Første del af festivalugen byder på teater på alle kommunens skoler og børnehaver inden for normal skoletid. Derudover inviterer 21 mindre byer til en fyraftensforestilling på hverdage i deres forsamlingshus eller lignende.

Storslået weekendprogram

Den 5.-7. april slutter festivalen af med et storslået weekendprogram med 155 forskellige forestillinger i Hjørring by.

- Størstedelen af forestillingerne finder sted i skoler og haller på og omkring Skolevangen, som meget passende kunne omdøbes til Teatervangen, fortæller Leif Lund Jakobsen.

- Men også bl.a. Vendelbohus og Vendsyssel Teater fungerer som spillested for teatrene. Og netop Vendsyssel Teater viser torsdag kl. 17 og 19 et stort festivalshow med smagsprøver på nogle weekendens forestillinger.

Stolt teatertradition

- Her i kommunen har vi en mangeårig stolt teatertradition med mange amatørteaterforeninger, revyer, teaterforening, talentudvikling og et egnsteater med egenproduktioner, fortæller borgmester Arne Boelt.

- Derfor er det naturligt, at vi er værter for Aprilfestivalen. Både for at give alle vore børn og unge en masse gode teateroplevelser. Men også for at bruge festivalen til at anerkende de af kommunens mange ildsjæle, foreninger, amatører og professionelle som i det daglige yder en stor indsats for at skabe gode teateroplevelser for os alle sammen.

- Vi deler 25.000 gratis billetter ud i ugens løb, og jeg håber at mange vil tage imod dette gratis tilbud om at komme afsted til store teateroplevelser. Glæd jer - det bliver fantastisk, tilføjer borgmesteren.

Er du mere nysgerrig?

Den 22. marts lander et husstandsomdelt program i alle borgeres postkasser, hvor man kan få det totale overblik over alle 600 opførelser. Fra den 25. marts kan man på

www.aprilfestival.dk bestille gratis billetter til alle forestillinger.

I festivalugen oprettes der billet- og informationscenter på Vendsyssel Teater, hvor man også kan bestille og afhente billetter i ugens løb.

Aprilfestival – teater for små & store arrangeres af Teatercentrum i samarbejde med Hjørring Kommune. Festivalen finansieres af værtskommunen og Kulturministeriet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...