Franske Elias har i et år været udvekslingselev på Hjørring Gymnasium

HJØRRING: - Franske baguettes - det er det, jeg har savnet mest, siger Elias Alexandre Nørholm, som det sidste år har været udvekslingselev på Hjørring Gymnasium.
Han kommer fra Montpellier i Frankrig, men har, som efternavnet antyder, en dansk far. Det sidste år har han boet hos sine bedsteforældre i Hjørring, mens han har gået i 1u på gymnasiet.
Elias har for første gang været i Danmark i en længere periode, og det har betydet meget i forhold til at forstå Danmark og danskerne, og noget af det, som han synes er anderledes, er undervisningen:
- I Frankrig står vi op, når læreren kommer ind, vi siger "Monsieur" eller "Madame", og så er vi Des.
Han synes, at det er sjovere at gå i gymnasiet i Danmark, hvor man som ung har mere indflydelse på både undervisning og sociale arrangementer:
- Undervisningen er mere seriøs i Frankrig, men det er ikke altid, man forstår, hvorfor man skal lære tingene, og så bliver det hårdt.
Noget af det, som Elias kommer til at savne mest, er julen. I Danmark gør man meget mere ud af julen end i Frankrig: julekalender, kalenderlys, nisser, tv-julekalender, julearrangementer osv. Derfor har Elias planer om at komme tilbage til Danmark til jul.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...