Hjørring ErhvervsCenter stiller hjælp til rådighed for det lokale erhvervsliv

HJØRRING: Hjørring ErhvervsCenter følger corona-krisen tæt og stiller hjælp til rådighed for det lokale erhvervsliv.

I en update til medlemmerne i Erhvervsnyt, konstaterer erhvervschef Bo Geertsen fra Hjørring ErhvervsCenter, at krisen foranlediget af Corona-virus fortsætter til efter påske.

- Så nu går vi derfor ind i den tredje uge med massive vanskeligheder for en lang række virksomheder, lyder det fra Bo Geertsen, og han fortsætter:

I Hjørring ErhvervsCenter står vi til rådighed med alle tilgængelige ressourcer for at hjælpe og guide de lokale virksomheder gennem krisen. Vores konsulenter arbejder hjemmefra, men sidder klar ved skærm og telefon til at modtage henvendelser, oplyser Bo Geertsen.

Mulighederne

ErhvervsCenteret afventer dog stadig, at der åbnes for ansøgning til de nye hjælpepakker til erhvervslivet.

- Men det sker forhåbentligt snarligt. Inden da, kan det være en god idé lige at kigge på mulighederne, tilføjer Bo Geertsen og lister de vigtigste op: Midlertidig lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked. Kompensationsordning for selvstændige og kompensation for virksomhedernes faste udgifter.

Lønkompensation

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om en midlertidig lønkompensationsordning for fyringstruede medarbejdere. Det forventes at der åbnes for ansøgninger onsdag den 25/3-2020.

Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus/covid-19, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

Virksomhederne kan anvende den nye lønkompensationsordning, såfremt de fravælger eksisterende muligheder for hjemsendelse uden løn. Kompensationsordningen vil gælde fra og med 9. marts til og med 9. juni 2020.

Kompensation til selvstændige

Kompensationsordning for selvstændige.

De selvstændige er ikke direkte omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation, selvom de også kan være udfordrede på deres levebrød. Regeringen og Folketingets partier vil derfor sikre kompensation til de selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning. Forventes først at være åben om nogle uger.

Kompensation - faste udgifter

Trepartsaftalen om lønkompensation gav en øget sikkerhed om medarbejdernes jobs, og virksomhederne fik en væsentlig støtte til deres lønomkostninger. Regeringen og Folketingets partier er nu også enige om at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække, Forventes først at være åben om nogle uger.

- Det generelle erhvervsfremmesystem fungerer naturligvis fortsat trods corona-krisen. Det betyder, at Hjørring ErhvervsCenter som altid er klar til at bistå med rådgivning omkring start af virksomhed og udvikling af eksisterende virksomheder, lyder det fra Bo Geertsen i Erhvervsnyt.

Læs mere om hjælpepakkerne på Virksomhedsguiden.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...