”Ha’ hjertet med på arbejde – Uden at dø af stress”. Sådan lyder opfordringen fra TrivselsGuide Anette Christensen, der gæster Hjørring

HJØRRING: ”Ha’ hjertet med på arbejde – Uden at dø af stress”. Sådan lyder opfordringen fra TrivselsGuide Anette Christensen, som gæster NBV i Hjørring den 30. oktober, med et foredrag, som sætter fokus på den øgede risiko for stress og udbrændthed, der følger med, når man arbejder med mennesker og relationer.

Stress handler ikke kun om travlhed.

Netop mennesker, som arbejder med mennesker, er i stor risiko for at gå ned med stress eller blive psykisk nedslidte.

- Derfor er det vigtigt at vide noget om, hvordan vi kan forebygge at det sker, fortæller Anette Christensen.

- Når vi arbejder med mennesker, kan vi være udsat for de samme stressfaktorer, som andre oplever. Tidspres, for mange opgaver, forandringer, ledelsesproblemer, osv. Men det helt særlige er, at vi oveni hatten uvægerligt bliver ”slidt” af relationsarbejdet, som oftest er krumtappen i jobbet for mennesker som arbejder med mennesker. Derfor rammer begrebet ”relationskvalme” lige i solar plexus for mange, som mærker presset på egen krop.

Det vil Anette Christensen gerne være med til at gøre noget ved.

- Jeg har set alt for mange socialrådgivere, sygeplejersker, lærere, pædagoger, medarbejdere indenfor SOSU-området og andre som arbejder med mennesker, knække sammen. Og jeg har også selv været der. Heldigvis nåede jeg at stoppe op, før det gik helt galt, men det er der desværre mange, som ikke gør, fortæller hun.

Man får ikke mere, end man giver. Selvom det efterhånden er påvist i mange undersøgelser, er det stadig nyt for mange, at langvarigt nærvær, personlige samtaler og selve det at bære viden om et andet menneskes traumer eller problemer uvægerligt belaster den professionelle hjælper.

- Der hersker stadig en opfattelse af, at man altid ”får mere end man giver”, og at ”det giver ny energi at hjælpe andre”. Sådan er det bare ikke altid. Ekstra udsat er man, hvis man har en ekstra påvirkelig personlighed, hvilket ifølge forskning kendetegner ca. 20 procent af befolkningen.

Anette Christensen fra TrivselsGuide.dk har gennem mere end 25 år arbejdet med tusindvis af mennesker som leder, underviser og vejleder. Gennem de seneste ni år har hun i talrige foredrag, artikler og blogindlæg fortalt om stress og trivsel, og i en let og humoristisk tone afsløret, hvad der sker i os, når vi tror, vi er lavet af jern.

Foredraget den 30. oktober arrangeres i et samarbejde med NBV Hjørring, som også står for salg af forfriskninger i pausen. Tilmelding er nødvendig på www.flexbillet.dk/trivselsguide

Læs mere her: www.trivselsguide.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...