Stigende efterspørgsel får lokal hjerteforening til at efterlyse personer, der vil hjælpe med at måle blodtryk

HJØRRING: Hjerteforeningen Hjørring søger mennesker, der kunne tænke sig blive frivillig blodtryksmåler, da efterspørgslen efter foreningens hjælp er blevet større.

- Som blodtryksmåler bliver man en del af et fællesskab og samtidig er man med til at fremme sundheden, fortæller formand for Hjerteforeningen Hjørring, Niels-Henrik Jensen.

Foreningen har således målt blodtryk i Matas i Hjørring, ved en sundhedsdag på virksomheden Ardagh. Senest har Loop spurgt om Hjerteforeningen kan hjælpe med blodtryksmåling.

Foreningen er naturligvis glad for den store interesse, men har også brug for hjælpere til at løse opgaven.

- At kende sit blodtryk er vigtigt, pointer Niels-Henrik Jensen.

Et forhøjet blodtryk sjældent kan mærkes, men forøger risikoen for blodpropper og hjertekrampe. Symptomer på forhøjet blodtryk kan være hovedpine, synsforstyrrelser, hjertebanken og åndenød. Har man for højt blodtryk kan man få blodtryksdæmpende tabletter, der nedsætter blodtrykket.

Når man måler blodtrykket er det vigtigt, at personen sidder ned, er afslappet og er i hvile. Det betyder, at personen skal have hvilet i op til 10 minutter inden målingen. Efter målingen får deltageren et blodtrykskort. Er blodtrykket for højt anbefaler vi at deltageren kontakter sin læge, og får målt sit blodtryk og får den nødvendige behandling.

Niels-Henrik Jensen påpeger, at man ikke behøver at have en faglig baggrund for at deltage. Hjerteforeningen sørger i øvrigt for en grundig oplæring.

Som frivillig blodtryksmåler skal man på et obligatorisk kursus for at blive fagligt kvalificeret til den vigtige opgave.

Det er Hjerteforeningens rådgivninger, der står for det.

Er man interesseret - eller har spørgsmål - kan man kontakte lokalforeningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...