Søren Elgaard, som lavede ”Den Store Lut”, har også udsmykket en gavl lidt uden for Vrå

3. september var der afsløring af Søren Elgaards gavlmaleri i Vrå - ”Den Store Lut”.

Men det er ikke det eneste gavlmaleri af Elgaard, som blev afsløret den dag.

Lidt udenfor Vrå på Smidstrupvej har fotograf Axel Søgaard nemlig også fået pyntet en ellers kedelig, hvid gavl op.

- Jeg har kendt Søren i 30 år, og en dag mens han arbejdede på det maleri inde i Vrå, kom vi i snak, og kom hurtigt frem til, at min store, hvide gavl da godt kunne trænge til at blive frisket op. Og så var det bare slag i slag derefter, fortæller Axel med et lille grin.

Maleriet på hans gavl hedder ”Model og Maler”, og viser blandt andet Golden Gate Bridge, og et par kendinge. Nemlig Søren Elgaard selv samt en rådhåret dame. En dame, som Axel Søgaard fortæller ofte optræder i Søren Elgaards værker.

- Golden Gate Bridge har været et af Sørens foretrukne motiver i en lang årrække, så det var det meget Søren i. Det kunne jeg godt lide, fortæller Axel om baggrunden for valg af motiv.

- Hende den rødhårede kvinde er ofte med i Sørens motiver. Jeg ved ikke hvem hun er, eller hvor hun er på vej hen, tilføjer Axel lidt hemmelighedsfuldt.

Maleriet er let at se oppe fra vejen for forbipasserende, og det håber Axel Søgaard at folk vil gøre.

- Jeg synes man bliver i så godt humør af at se det, runder han af.

Kunstner Søren Elgaard har i øvrigt stor erfaring i murmalerier. Han lavede i 1991 murmaleri i Bryggergade i Hjørring, i 2011 murmaleri på Aalborg Katedralskole i samarbejde med skolen, i 2016 murmaleri, P.P. Hedegaard på Aalborg Havn, i 2017, Portnerboligen på Eternitten, Aalborg.

Hans værker findes på Statens Museum for Kunst, Aros, Kunsten Aalborg, Skive Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Kunstbygningen i Vrå. Janusbygningen i Tistrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...