Pengene skal bruges til julehjælp - fødevarer og julegaver - til trængte familier

HJØRRING: Lokale erhvervsfolk i Hjørring kastede en timers ihærdig indsats ind i kampen for de fattigste familier i Danmark. Og deres indsats gav resultat. På bare en time mellem klokken 13 og 14 torsdag, samlede de 107.150 kroner ind. Og satte med resultatet ny Hjørring-rekord. Sidste år ringede Hjørringpanelet nemlig 93.000 kroner ind.

Dansk Folkehjælp står bag projektet, der skal hjælpe udsatte børn og deres familier til en bedre jul. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange der kan tilbydes økonomisk hjælp til at klare julen - alene i Hjørring har 155 familier søgt om julehjælp, i Nordjylland er tallet 1392 og i hele Danmark har 14.767 familier søgt.

En af paneldeltagerne i Hjørring var Lars Trampedach fra Madsen & Hedegaard, og han nåede i løbet af en time, at samle 38.000 kroner til formålet. Hermed slog han sin egen rekord på 29.000 kroner fra sidste år.

- Jeg vil gerne være med til at støtte en god sag, og der går jo lidt konkurrence i det, smilede Lars Trampedach.

Johnny Lindrup fra Bilhuset i Hjørring fik Lars med i Hjørrings erhvervspanel sidste år, og de to havde også i år en intern dyst - som Lars vandt.

Lars og de andre erhvervsfolk i panelet brugte i løbet af ringetimen deres egne netværk, og Lars Trampedach konstaterede, at han bliver godt modtaget, når han ringer.

- Men jeg skylder jo nok dem en tjeneste en anden dag, tilføjede han med et grin.

Over hele landet sad der folk ved telefonerne og ringede 5. december mellem klokken 13 og 14, og på landsplan blev der samlet hele 11.919.194 kr. ind, hvilket er ny indsamlingsrekord for Dansk Folkehjælps julehjælp.

Formand Jette Videnkjær fra Dansk Folkehjælp i Hjørring var vært for det lokale erhvervspanel, der havde ringebase i Golf Cafeen. Og hun glædede sig over årets resultat, der nu kan være med til at gøre en forskel for lokale familier i Hjørring-området.

Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp omfatter 1500 kroner til en familie. Pengene er fordelt med 500 kroner til en kasse med fødevarer samt et gavekort på 1000 kroner til julegaver. Gavekortet kan udelukkende bruges til køb af julegaver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...