Hjørring Musikforening arrangerer koncert med Musica Ficta

HJØRRING: Søndag 11. november kl. 15 er der koncert på Hjørring Gymnasium.
Koncerten spilles under overskriften "En snes danske viser" - det er sange af Carl Nielsen og Thomas Laub med vokalensemblet Musica Ficta dirigeret af Bo Holten.
Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum.
Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance. Dengang skrev komponisterne ikke deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Som Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent er Bo Holten blandt verdens førende på dette felt.
I Musica Ficta giver selv det mindste projekt anledning til stor fordybelse. Med Bo Holtens dybtgående kendskab til den europæiske musik- og kulturhistorie bliver alle koncerter gennemført i et bestemt tematisk perspektiv. Koncerterne kan således fokusere på en bestemt komponist, en epoke eller en historisk begivenhed, og publikum får altid en grundig indføring i de historiske og kulturelle rammer for musikken.
Ved koncerten synger vokalensemblet bl.a. "Det er hvidt herude", "Underlige aftenlufte", "Jeg bærer mit smil", Stille hjerte" og "Se dig ud en sommerdag".
Hjørring Musikforening er arrangør. Er man medlem af foreningen er der gratis adgang.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...