Netværksfamilier i Hjørring hjælper nye borgere på vej

HJØRRING: For en flygtning kan det være en stor udfordring at komme til et andet land med en helt anden kultur og et helt andet sprog. Derfor har det også stor betydning at blive mødt af mennesker, som vil hjælpe med at finde ind i det nye samfund og det lokale fællesskab.

Linh Nguyen kom selv til Danmark som 8-årig sammen med sin mor og storebror. Nu er der gået 20 år og hun er uddannet arkitekt, har arbejdet på tegnestue i Hjørring og arbejder nu på Fjord Line, mens hun søger nyt arkitektjob. Hun er faldet godt til i Danmark og har det overskud, der skal til for at række hånden ud til andre. Og det er blevet som koordinator i Dansk Flygtningehjælps Netværksfamilier, da hun stadig kan huske, hvor svært det var at være fremmed i Danmark. Og hvor meget det betød for hende at få fast tilknytning til en dansk familie, da hun var 13 år.

- Den familie har jeg stadig kontakt til. Når det går rigtig godt udvikler det sig jo til venskab. Sådan er det også i Netværksfamilier, hvor jeg som koordinator er med til at skabe kontakt mellem frivillige og flygtninge. Jeg er med første gang de mødes, og går dette møde godt, finder de for det meste ud af resten selv. Jeg følger op efter en tid, og kan selvfølgelig også kontaktes, men der er sjældent brug for at jeg gør mere, fortæller Linh Nguyen med et smil.

Linh Nguyen får ofte kontakt til flygtningefamilier via ansatte i Hjørring Kommunes Jobcenter eller Familiecenter. Det kan også være via Sprogskolen, men flygtningefamilier er også velkomne til selv at henvende sig. Ligesom Linh Nguyen altid gerne hører fra mennesker, som vil være frivillig Netværksfamilie.

- En typisk netværksfamilie er mor, far og et par børn. Men der er også ægtepar og få som er alene. Og lige i øjeblikket har jeg kontakt til en mandlig flygtning, som bor alene, og gerne vil møde en netværksfamilie. Men ellers er det også typisk flygtningefamilier med børn. Og det er vigtigt for mig at sige, at begge parter får meget i mødet med hinanden. At få indblik i en anden kultur er altid spændende, og at være i et felt, hvor det er muligt at udvikle nye venskaber, er altid dejligt, siger Linh Nguyen med overbevisning i stemmen.

På grund af Linh Nguyens nuværende arbejde er hun væk fra Danmark i perioder, som kan vare op til nogle uger. Men det er altid muligt at komme i kontakt med en koordinator, hvad enten du vil være frivillig eller som flygtning ønsker at få kontakt til en netværksfamilie. her kan koordinator Linh Nguyen medkoordinator Mihaela Stefanvca kontaktes.

Ønsker du at vide mere om andre muligheder og tilbud i den frivillige sociale verden, er du velkommen til at kontakte Frivilligcenter Hjørrings koordinator: Mette Jakobsen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...