Vandhuset har stor søgning af både børn og voksne denne sommer - en helt ny forhindringsbane er det store hit

HJØRRING: Der er fuld fart frem og ekstra meget splask og pjask i Vandhuset i Hjørring denne sommer.

Huset byder på masser af udfordringer og sjov for alle aldre. Og et af de helt stort hit, er en ny forhindringsbane - Aquaglide - som svømmeklubben S68 og Vandhuset har investeret i. De lidt ældre børn, unge og voksne øver sig i at komme hurtigt gennem, over og under forhindringer og opnå den hurtigste tid.

Og livredder Chris Balleby Nordli tager gerne tid - og han tester med mellemrum sin egen formåen på den nye bane.

- Der er mange forskellige aldre på banen, og mange af rekorderne er taget af de helt små spirrevipper, smiler Chris, der efter lidt træning kan præstere en tid på 5,7.

Den officielle rekord målt af livredderne er på 4,7, og Chris er fast besluttet på at nå den tid, inden sommeren er forbi.

Vandhunde

Rigtig mange sommergæster benytter ferien i Vendsyssel til et eller flere besøg i Vandhuset. Blandt dem var Anita Thomassen, der har sommerhus ved Skallerup. Hun var i Vandhuset sammen med Allan Vang samt børnebørnene Maj, Frede og Laust - alle med efternavnet Vang Thomassen.

- Vi bruger Vandhuset meget sammen med børnebørnene, når vi er i sommerhuset. De er nogle rigtige vandhunde, fortæller Anita, der er fra Aarhus.

- Godt nok bader vi i havet, men ikke lige nu - der er stor bølger og det er hundekoldt, smiler hun og tilføjer, at dagens hold er et ud af tre hold børnebørn.

Gode gæster

Leder af Hjørring Hallerne, Lars Nielsen, fortæller, at det kølig og våde sommervejr har fået mange børn og voksne til Vandhuset.

Der kan totalt være 232 gæster i Vandhuset på samme tid. Og for at sikre alle gæster en god oplevelse - samtidig med, at corona-reglerne følges - er der indført køområder i svømmehallen.

Når mange gæster er samlet under Vandhusets tag, sætter husets team et køsystem i værk, så alle gæster får chance for at tumle sig i det store børnområde og varmtvandbassinet. Og en ekstra livredder er kaldt ind for at give vejledning til de mange gæster.

- Vi oplever, at gæsterne er rigtig gode til at tage hensyn og følge reglerne og accepterer kø-områderne i hallen, siger Lars Nielsen

- Vi gør gæsterne opmærksom på køsystemet, når de køber billetten, tilføjer Lars Nielsen.

Sommersjov for børn

Vandhusets faste brugere kom retur i bassinerne fra dag ét, da Vandhuset kunne genåbne efter corona-nedlukningen. Og Vandhuset frister nu med sommeraktiviteter for børn - blandt andet med den nye forhindringsbane, der er placeret i det store bassin.

- Banen tager lidt at trykket fra børne-, familie-, og varmvandsbassinet. De lidt større børn elsker at lege på banen, siger Lars Nielsen og tilføjer, at sommeraktiviteterne og forhindringsbanen er resultatet af penge fra den statslige corona-pulje, der gav mulighed for ekstra aktiviteter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...