Få inspiration til, hvad du selv kan gøre

HJØRRING: Vil du have inspiration til hvad du selv kan gøre for at bremse klimaforandringerne i din hverdag? Så skal du være med på Springvandspladsen i Hjørring fredag den 23. august, hvor Global Goals Tour lander med sin kampagne “Danmark for målene” og laver en spændende temadag for hele familien om Natur og Grøn Omlægning.

Det bliver en dag med tegnekonkurrencer og skattejagt, hvor man kan prøve ting, brug sine sanser og krop. Alt sammen for at lære om verdensmålene. “Danmark for målene” er en kampagne, som skal brede kendskabet til verdensmålene ud til borgere, byer, forskere, politikere, virksomheder m.fl. Kampagnen består af en omfattende turné på 8 besøg i 48 danske byer og har en mission om at udbrede de 17 verdensmål til 2 mio. danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde.

- Klimaforandringerne er en realitet. Vi kan ikke stoppe dem fuldstændig, men vi kan i fællesskab gøre en indsats for at bremse dem. Når det store verdensmålsarrangement rammer Springvandspladsener det det, der sættes fokus på med 7 pavilloner og en scene. Der bliver lagt op til aktivitet, læring og handling. På en sjov og anderledes måde kan hele familien lære om hvordan vi kan passe på naturen og klimaet, lyder det fra arrangøren.

Kl. 14.30 kan man opleve unge fra Vrå Højskole optræde med sang, musik og taler om naturen og klimaet. Højskolen rykker ud med en flok af deres unge og formidler tekster om dagens tema.

Kl. 16.30 kommer Jesper Theilgaard. Han er kendt som TV-vært, forfatter, foredragsholder og klimaekspert. Han har siden 1990 været ansat på Danmarks Radio frem til 2018, hvor han kastede sig ud i at arbejde fuld tid med klimaformidling. Jesper har skrevet en lang række bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. Denne eftermiddag fortæller han om naturens afgørende rolle i kampen om den grønne omlægning for at bremse klimaforandringerne.

Hele dagen kan man deltage i tegnekonkurrencer, komme på skattejagt, tage selfies, prøve ting, lede efter gode vaner i forhold til grøn omlægning og bruge dine sanser og krop, når virksomheder og organisationer giver dig en oplevelse i forhold til natur og grøn omlægning. Og hele dagen er der kaffe på kanden ...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...