Seks kunsthåndværkere inviterede inden for og fortalte om deres arbejde - Lina Franke var guide på kunstturen

LØNSTRUP: Deltagerne i den guidede rundtur til seks kunsthåndværkere i Lønstrup fik lørdag et unikt indblik i de arbejdende værksteders univers. De tog hjem med et væld af kreative input og viden om forskellige processer fra ide til produkt.

De hørte om former, farver, funktionalitet og om at danse med glasset, om at prøve og fejle og om at efterstræbe det unikke udtryk.

Deltagerne i turen besøgt værkstederne hos Vibe Falkenberg i Keramoda, Rikke Precht i Glaspusteriet, keramiker Dorte Visby, Nynne Kegel i Loenstrup Smykke Design, Galleri Marco Friis samt Kari Giebelhausen i Giebelhausen Keramik.

Naturen i spil

Nynne Kegel og hendes mand Jesper stod klar med jordbær og bobler til deltagerne. Og de fik indblik i Nynnes arbejde med at skabe unikke smykker med marehalm som inspirationskilde og formgiver.

- Nogle gange begynder man et sted, og ender et helt andet sted - og det her er simpelthen ikke endt endnu. Jeg troede, jeg havde knækket koden, og ville stå med fem perfekte ringe. Men de blev ikke helstøbte - der var ikke hele ringe, da vi tog dem ud af ovnen, så jeg må på den igen, forklarede Nynne, der blandt andet har skabt smykker af små ellekogler.

- Det er direkte aftryk af ellekogler, for jeg kan godt lide at det ligner mest muligt, fortalte hun og

Nynne Kegel præsenterede også årets nye kollektion, der i år omfatter logosmykker og smykker lavet med Lønstrups høfder som inspiration.

Kunst-fællesskab

Nynne Kegel og Dorte Visby tog for tre år siden initiativ til at skabe et fællesskab for kunsthåndværkere i byen. Og der har været forskellige deltagere med gennem årene.

- Vi har ønsket at skabe et fællesskab, hvor vi kan hjælpe hinanden og samarbejde om markedsføring.

- Vi har lavet en brochure med en rute til de seks kunsthåndværkere. Følger man turen til fods får man en smuk naturoplevelse på mindre stier i området, tilføjer Nynne Kegel.

Kunsthåndværkerne blev opmærksomme på, at Feriepartner Lønstrup støttede lokale projekter økonomisk.

De søgte og fik 20.000 kroner til den guidede rundtur til de arbejdede værksteder,

- Vi vil gerne på sigt kunne tilbyde konceptet - for eksempel også til kunstforeninger. Vi ved ikke hvordan det ender, men det her er opstarten. Jeg har haft mange interesserede tyskere, men vi kunne desværre ikke tilbyde en guidet tur på tysk.

Det særegne udtryk

I spidsen for kunstturen var Lina Franke, der introducerede deltagerne til de forskellige kunsthåndværkere.

Lina Franke indledte dagen med et oplæg om kunst og håndværk.

- Det handler om at kende håndværket, materialet man arbejder med og processerne og vide, hvor langt man kan strække det ud i sin efterstræbelse på at få den form og det udtryk, man ønsker som kunstner. Man formgiver og leder efter det særegne udtryk.

- For kunsthåndværkerne handler det også om at holde den kunstneriske proces kørende, og et element i det at være kunstner handler også om at være risikovillig - at turde gå ud over grænsen og lave fejlene for at opnå det unikke og det særlige. Og være åben for tilfældigheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...