Tirsdag den 17. december indbyder Vendsyssel Kunstmuseum til festlig fernisering.

HJØRRING: Elever i alderen 15-18 år fra Hjørring Ungdomsskole har, under kyndig vejledning af underviser Liza Wendelboe Bøcher, skabt en omfattende kunstinstallation, der nu udstilles på Vendsyssel Kunstmuseum.

Installationen er inspireret af billedkunstner Jacob Rantzaus soloudstilling ’So far Away’, der blandt andet trækker tråde til fænomenet FOMO, angsten for at gå glip af noget, samt dilemmaet mellem at give slip og holde fast i alting – på én og samme tid.

Det kunstfaglige afsæt for elevernes kreative arbejde stod Museumsinspektør & Formidlingsansvarlig ved Vendsyssel Kunstmuseum Kathrine Hejborg Kristensen for. Eleverne fik på kunstmuseet således en grundig introduktion til kunstneren Jacob Rantzau og ikke mindst de talrige fortællinger og anekdoter, der gemmer sig i de udstillede kunstværker.

- Som professionel formidler har det været særdeles lærerigt og inspirerende at følge med på sidelinjen og mærke den dedikation, som eleverne har smittet hinanden med undervejs i forløbet. Eleverne har valgt udelukkende at tage udgangspunkt i Jacob Rantzaus monumentale værkinstallation ’It’s in your nature’, der består af 18 forbundne lærreder, som til sammen udfylder et areal på 10 x 10 meter. Eleverne har skabt en smuk og eftertænksom fortolkning med afsæt i deres eget liv, og dermed belyser det færdige værk vidt forskellige emner og fortællinger, der er vigtige for eleverne selv, siger Kathrine Hejborg Kristensen.

- Pigerne har på sin side tigget om at jeg holdt lokalet åbent hver dag efter skoletid, så de kunne arbejde videre. Dette selvom de jo kommer alle steder fra, så allerede på engagementskontoen har forløbet været en gevinst, siger underviser Liza Wendelboe Bøcher.

Eleverne ser nu frem til at afsløre for publikum, hvad de har beskæftiget sig med henover efteråret i deres helt egen udstilling, der ophænges professionelt af museets personale.

Det er ikke første gang, at Vendsyssel Kunstmuseum på denne måde indleder samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner. For museet er det altid interessant at få et nyt blik på aktuelle udstillinger, ligesom det er en vigtig prioritet, at kunstmuseet kan danne ramme om mange forskelligartede aktiviteter.

Åbningen af kunstinstallationen markeres med indslag ved underviser og elever. Der vil desuden blive serveret en forfriskning.

Der er gratis adgang til museet kl. 15-16, og alle er velkomne!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...