Galleri Uggerby præsenterer ægteparret Buchgraitz og maleren Schmidt

HJØRRING: I efterårsferien åbner en helt ny udstilling med ægteparret Gerda & Frank Buchgraitz, hvor de udstiller sammen med maleren Johnny Schmidt i galleriet i Lønstrup.
De har hver især deres helt egen stil. Gerda Buchgraitz den mere eftertænksomme og Frank Buchgraitz mere i den humoristiske verden. Skønne kunstnere på hver deres felt. Johnny Schmidt arbejder stilrent med skildringen af den dramatiske og storslåede natur på hans elskede Færøerne i Nordatlanten.
Gerda Buchgraitz der er født i 1946 er en kunstner, der bl.a. tager udgangspunkt i mytologien. Hun arbejder med klare farver og rene linjer i malerier, der bl.a. skildrer gudinder og skæbnetråde.
Frank Buchgraitz er en farverig og munter kunstner. Han har udstillet på adskillige gallerier og kunstmesser, så hans værker vil vække genkendelse hos mange. Frank Buchgraitz`malerier leder tankerne hen på Arne Haugen Sørensen og Leif Sylvester Larsen, med deres farverige og fantasifulde skabninger, hvor billedtitlen samtidig vidner om en vis portion humor og giver anledning til smil og begejstring.
Frank Buchgraitz er født i Odense i 1947. Han maler med en energi af stemninger - humor og kontraster - man bliver "fanget" ind i hans vidunderlige kunstneriske verden. Her bliver alle sanser brugt! Frank Buchgraitz har markeret sig inden for det naivistiske, hvor han ser stort på perspektiv, vinkler og størrelser. Det er humoren der er drivkraften i Frank Buchgraitzs farverige og groteske univers, hvor han gengiver mennesker med et stærkt og originalt udtryk, der altid giver anledning til smil og begejstring.
- Mine malerier starter i et rod og kulørt virvar og det er min opgave at få bragt orden i linje, form og farver. Drivkraften er humoren og glæden ved at skabe. Udfordringen ligger i at skabe en syntese imellem polerne kaos og orden. Herimellem opstår livet og mit maleri er kun lykkedes, hvis min proces har været en oplevelse af: Fantasi - variation - galskab - legelyst - livsglæde - humor - frihed - nytænkning - impulsivitet - spontanitet - originalitet - kreativitet - lethed - ansvar - følelse - kærlighed, lyder det fra Frank Buchgraitz.
Pudsige ordspil, situationer eller hverdagsemner kan omsættes til maleri eller skulpturer.
- Sportsverdenen har i mange år været inspirationen til mine malerier men også i den nordiske mytologi med guder og jætters kampe, Valhals berusede bersærker, krigere og valkyrier finder jeg min motivverden.
Som fuldtidsmaler har Gerda Louises altid opstillet et par lærreder i sit atelier.
Som oftest er den hvide flade inspiration nok til at gå i gang med pensel og farver.
Ideen til motivet opstår længere fremme i processen, når linjen, formen og farvefladerne begynder at spille med. Samspillet og kommunikationen med billedet er dels styret af elementerne på lærredet og dels af hvad hendes bevidsthed eller underbevidsthed fremkalder.
Undertrykkelse, frihedstrang, udfordringer, valg og prøvelser er temaer som gengives i abstrakte, figurative symboler. Under arbejdsprocessen med større lærreder får hun muligheden for at bevæge sig ind i billedet og så at sige blive opslugt og omringet af det. Dette er sværere i mindre billedformater, hvor hun i stedet oplever at stå uden for billedet og styre processen stærkere og mere bevidst.
Udstillingen med maler Johnny Schmidt beskæftiger sig med lysets virkning og kraft her i Norden og på denne udstilling selvfølgelig specielt med hovedvægten på skildringerne fra Færøerne. Efter endt uddannelse som bibliotekar flyttede Johnny Schmidt til Færøerne for at udvikle sit maleri og tjente til dagen og vejen med arbejde på Listaskalin (Kunstmuseet i Torshavn). Siden da har han beskæftiget sig med maleri og de sidste mange år har det været og er fortsat hans hovederhverv.
Johnny Schmidt arbejder i dag hovedsageligt med den færøsk inspirerede motivverden, hvor han arbejder meget med kontrasten mellem de mørke fjelde, og de store skyformationer. En motivopbygning der rummer store muligheder for at arbejde med maleri i meget forenklet form. Der indgår sjældent mange elementer i disse malerier, og de tenderer undertiden det grafiske. Det er også sådan Johnny Schmidt ser Færøerne. Naturligvis er Færøerne meget mere end det, men summen af hans oplevelser er det, Johnny Schmidt prøver at udtrykke i sit maleri.
Johnny Schmidt har i gennem årenes løb høstet stor anerkendelse blandt vores publikum og kunstanmeldere i ind - og udland for sin helt enestående evne til at skildre det storladne og dramatiske landskab på Færøerne som findes i hans helt unikke malerier med mystik, eventyr og meditativ ro der giver sindet en rejse ad helt særegne veje.
På udstillingen kan desuden ses en del nye værker af galleriets faste kunstnere inden for glas, bronze og keramik.
Udstillingen åbner fredag 12. oktober i Galleri Uggerby, Strandvejen 89, Lønstrup, Hjørring og har åbent til søndag d. 21. oktober alle dage kl. 13 - 17.
Dog lukket mandag d. 15. oktober.
Derefter fredage - søndage kl. 13 - 17 i resten af oktober.
Se nærmere detaljer på www.galleriuggerby.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...