Ny cykelbane indviet til stor sommerfest med forældre og børn - banen giver børnene god balancekunst

HJØRRING: Dyregården Ferdinand indviede børnehavens ny cykelbane, da børnehavens forældreråd inviterede til sommerfest fredag inden pinseferien.

Cykelbanen er kun blevet en realitet med hjælp fra gode sponsorer og penge indsamlet af forældrene selv i forbindelse med arrangementer på Dyregården.

Fra hest til jernhest

Dyregården har masser af dyr i stald og på mark. Men gårdens heste er der ikke mere.

- Hestene gav god træning i blandt andet balance, og vi vil selvfølgelig fortsat gerne have, at den funktion bliver trænet - det bliver den på cyklerne, siger pædagog Tine Fauerskov Madsen.

- Allerede nu kan jeg se fire-årige cykle uden støttehjul - så cyklerne er rigtig godt for motorikken, konstaterer Tine, og hun tilføjer, at en lille bakke på cykelbanen udfordrer børnene ekstra i forhold til balance.

Afhængig af sponsorer

Mads Nielsen og Maria Gramkow fra dyregårdens forældreråd, glæder sig over, at cykelbanen nu endelig er en realitet. Etablering af banen har kostet i omegnen af 35.000 kroner, og det har taget lang tid at få samlet penge ind til projektet.

De konstaterer, at børnehaven er afhængig af økonomisk velvilje fra private sponsorer, hvis legepladsen fortsat skal sikre motoriske udfordringer og sjov leg til deres børn.

- Vi har haft en stor legeborg, som blev dødsdømt i 2019. Dyregården stod først i køen til at få fornyet legepladsen, og derfor valgte vi at prioritere cykelbanen. For kort tid siden fik vi besked fra kommunen om, at der ikke er råd til at forny legepladsen - budgettet er brugt, lyder det med beklagelse fra de to forældrerådsrepræsentanter.

Heller ikke et solsejl til legepladsen var der penge til i de kommunale kasser.

- Det har vi også været nødt til at finde penge til, oplyser Mads og Maria.

- I dag har vi en rutsjebane, tre gynger og en stor sandkasse til de 55 børn, der bruger den her legeplads.

Dyregården har 80 børn.

Alle mand i sving

Forældrene rykker også igennem til arbejdsdage i børnehaven - blandt andet har de lige bygget et nyt legehus som erstatning for det gamle, der var råddent.

- Vi skal som forældre selv fordele sand, luge, slå græs, male og rydde op. Det er jo ikke engang ekstraordinære opgaver. Og frustrationen over dårlige normeringer kommer oven i, tilføjer Mads Nielsen.

- Heldigvis har vi en fantastisk forældreopbakning. I dag er vi over 200 børn og forældre samlet. Og til forældrearbejdsdagen var der også rigtig mange til at hjælpe - fredag skal vi have arbejdsdag for bedsteforældrene, tilføjer de to forældrerepræsentanter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...