Hjørring Folkeuniversitet frister med otte meget forestillinge foredrag i forårsprogrammet

HJØRRING: Hjørring Folkeuniversitet er nu klar med et spændende og varieret forårsprogram med otte foredrag.

- Der er tale om en blanding af foredrag i samarbejde med andre foreninger og om foredrag, som Folkeuniversitetet står for alene. Vi synes selv, vores program favner bredt emnemæssigt, og vi har forsøgt at imødekomme ønsker fra de mange mennesker, vi efterhånden er i kontakt med her i lokalområdet, siger formand Birger Østergaard. - Vi er altid glade for nye ideer.

Det første foredrag har titlen ”Arkæologi på kanten. Om udgravninger og fund fra Vestvendsyssel” lørdag den 25. januar kl. 10 i aulaen på Løkken Skole.

- I anledning af 100-året for Genforeningen har vi søndag den 1. marts kl. 15 et foredrag med titlen ”Grænselandet”. Ellers bydes der på foredrag om Martin A., Hansen – en aktuel dansk kulturkritik, om filosoffen Hannah Ahrendt, om droner, soldaterliv i 1800-tallet, sorte brude, husspektakler og vold i 1900-tallet.

Folkeuniversitetet har som formål at formidle forskningsmetoder og -resultater samt at fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab. Underviserne kan enten fremlægge egen eller andres forskning. -Vi trækker gerne på kapaciteter fra Aalborg Universitet eller fra andre uddannelsesinstitutioner. I denne sæson er vi så heldige at kunne præsentere flere foredragsholdere med bopæl eller tilknytning til Hjørring: museumsinspektør Morten Larsen, Vendsyssel Historiske Museum, Jørgen Jørgensen, forh. lektor ved Hjørring Seminarium, Henrik Schiøler, lektor Aalborg Universitet og Finn Høghøj, forh. lektor Hjørring Gymnasium, oplyser formanden.

Programmet ligger på bibliotekerne i hele kommunen.

Læs mere på www.hjorringfolkeuniversitet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...