HANDELSCENTRUM: Hjørring Handel vil arbejde målrettet på at få nye kædebutikker ind på attraktive placeringer i Østergade

Formand for Hjørring Handel, Allan Sørensen, har et ønske om at skabe plads til flere butikker i Østergade. Problemet er, at de mest attraktive placeringer er optaget. Derfor vil Allan Sørensen nu i dialog med banker og kommune om at frigøre nogle af de attraktive facader til butiksformål.

- Vi har tre butikker, som rigtig gerne vil åbne i Hjørring, men de ønsker en placering, som lige nu ikke er mulig. Det er positivt - men også ærgerligt.

- Vi vil gerne skaffe de rigtige vilkår for nyetablerede butikker i byen, så de kommer godt fra start. De tre butikker vil ligge i en shoppinggade - midt i Østergade. Men her har vi ingen ledige, attraktive kvadratmeter. Vi prøver derfor at kontakte indehaverne til det, vi kalder, de døde kvadratmeter. Der ligger en del banker og Forsamlingsbygningen på det strøg.

- I dag bruger vi jo ikke banken som tidligere, siger Allan Sørensen.

Formanden understreger, at Forsamlingsbygningens mange brugere skal have en anden bynær placering stillet til rådighed, hvis bygningen i Østergade sælges til butikformål.

- Jeg er klar over, det vil give debat, men tingene har udviklet sig. Forsamlingsbygningen ligger på en AA-plus placering, og jeg vil mene, at der fortsat er bygninger i midtbyen, hvor de samme faciliteter kan indrettes.

Allan Sørensen konstaterer, at ledige lejemål i Strømgade ikke er interessante for de tre butikker, der har Hjørring på ønskelisten.

- Strømgade er i disse år ved at tage forvandling til en kombineret restaurant- og cafégade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...