Peter Muhlig cyklede midt i juli med Team Hjørring cykelrytterne mod Paris. Men det var langt fra sikkert, at han ville klare hele turen og nå Paris med med de andre. Et var nemlig at træne op til turen, men noget andet var at køre 1464 kilometer på ni dage - ofte i et højt tempo.

Men da de nåede Eiffel tårnet lørdag 22. juli, kunne Peter gøre status:

- Det gik over al forventning. Der havde ingen problemer været. Ikke med ryggen i hvert fald, og heller ikke, efter jeg er kommet hjem.

Peter Muhlig er tømrermester i Sindal og vant til hårdt arbejde.

Men for fire år siden fik han konstateret diskusprolaps i lænderyggen, uden at lægerne kunne sige, hvordan den var opstået.

Peters form for diskusprolaps er dog ikke noget sær- tilfælde.

Faktisk er det den hyppigste form for prolaps, da den sidder i lænderyggen og i hans tilfælde blandt andet trykker på de nerver, der fortsætter ned i benet.

Ofte bliver den form for prolaps dog ikke opereret, men patienten bliver - som i Peters tilfælde - henvist til træning, rygøvelser og ofte vægttab. Hvis disse krav opfyldes, er der god chance for at leve uden smerter.

Spændt på kroppens reaktion

- Fysioterapeuten forklarede mig, at min diskusprolaps i lænderyggen kunne forstås som et sår, der kunne hele, hvis man trænede rigtigt. Men selv om jeg havde lavet rygøvelser og trænet hårdt med holdet et helt år før turen, så var jeg nervøs for, hvad der kunne ske efter fire fem dage. For ville jeg kunne holde til det? Efter tre-fire dage var jeg øm i nakke, skuldre og bagdel, men det var vi alle sammen jo. På en måde var det som om, at kroppen kørte sig selv i form, og smerterne udeblev, siger han lettet.

Skulle Peter nævne ét problem, så var det cyklens gearsystem, der skulle repareres efter en uges kørsel. Og hvis man spørger ham, om han vil gentage turen, så svarer han resolut:

- Nu vil jeg holde formen ved lige, indtil vi begynder træningen næste forår til 2019-turen. Så er jeg med igen, det er helt sikkert.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...