16. og 17. marts holder Dinitrol Center Hjørring åbent hus og tilbyder gratis rusttjek.

HJØRRING: Den milde vinter, hvor temperaturen har været præget af skift mellem plus- og minusgrader, har hyppigt fået saltvogne på vejene. Kombinationen af vejsalt med ilt, fugt og metal har gjort betingelserne for rustdannelse på biler helt optimale. I weekenden den 16. og 17. marts klokken 10 – 15 holder Dinitrol Center Hjørring åbent hus på Egholmvej 5 A, hvor man kan komme forbi og få rusttjekket bilen ganske gratis.

Jan Ole Helbo, der er seniorspecialist i automobilteknik ved Teknologisk Institut, påpeger, at det i det tidlige forår er vigtigt at få en vurdering af bilens rustbeskyttelse, da det er den bedste investering, hvis man ønsker at beholde bilen længe. Det gælder især i den vestlige del af Jylland, hvor der ofte er meget salt og havgus i luften.

– Når temperaturen ligger mellem to og seks grader, er der allermest gang i udviklingen af rust, så umiddelbart efter vinteren bør man få en rustekspert eller et autoværksted til at gennemgå undervognen. Derudover er det i foråret en god idé at give bilen en undervognsvask i en vaskehal for at få saltet vasket af, men kun den ene gang om året, da den hårde spuling kan beskadige rustbeskyttelsen, hvis man gør det ofte, forklarer Jan Ole Helbo.

En undersøgelse vedrørende undervognsbehandlinger, som analyseinstituttet YouGov har foretaget på vegne af Dinitrol, viser, at 26 procent af bilejerne i Region Nordjylland aldrig har givet deres bil rustbeskyttelse.

Når saltet fra vejene kombineres med med fugt og ilt, virker det ifølge Jørgen Stokbæk, der ejer Dinitrol Center Hjørring, som en katalysator, der får metallet til at ruste hurtigere. Ud over en længere levetid bidrager rustbeskyttelse også til større sikkerhed, fordi rust gør risikoen for personskader større ved færdselsuheld. Han opfordrer derfor alle byens bilejere – ikke mindst dem, der aldrig har fået bilen gennemgået for rust – til at køre forbi Egholmvej 5 A den 16. eller 17. marts, hvor rusttjekket tilbydes kvit og frit.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...