SE BILLEDERNE - 2892 håndboldspillere var tilmeldt årets udgave af Tornby Cup

KOMMUNEN: Den store internationale håndboldturnering for piger og drenge i alderen 8 - 17 år, Tornby Cup, blev afviklet sidste weekend med bragende succes. Der var tilmeldt 241 hold med 2.892 spillere fordelt med 1.944 fra Danmark, 792 fra Norge og 156 fra Sverige. De danske spillere kom fra hele Jylland samt Fyn. Og i år var vejret perfekt, så alle håndspillere fra Norge og Sverige nåede frem modsat sidste år, hvor orkanen Knud skabte kaos for turneringen.

Det er tidligere halinspektør i Tornby Hallen, Henning Sigsgaard, der for 30 år siden fik ideen til en håndboldturnering for unge drenge og piger, og der var ikke langt fra idé til handling. Og ideen har vist sig langtidsholdbar. Det første år var der 495 deltagere, og i årenes løb er antallet af spillere steget til de 2.892 i år.

- Jeg tror, at vi har nået det maksimale antal nu, for vi har svært ved at håndtere endnu flere spillere. Det er et kæmpe logistisk arbejde, at skaffe frivillige hjælpere, halkapacitet, indkvartering og bespisning til så mange. Hertil kommer koordinationen af transport til de mange spillesteder i kommunen, siger Henning Sigsgaard.

Allerede fredag morgen ankom de første hold, og herefter gik slag i slag med flere og flere ankomster. Det var ingen ferietur for de unge spillere, for lørdagen startede klokken 06.30 med morgenmad på alle indkvarteringsstederne, og klokken 08.00 begyndte de første kampe på de 21 forskellige spillebaner. Først omkring klokken 18 blev der fløjtet af, og så var det tid til aftensmad inden aftenens store alkoholfrie diskoteksfest i Tornby Hallen. Søndag morgen gik det løs igen med kampe, før B- og A-finalerne sluttede den store turnering om eftermiddagen.

Hele området omkring Tornby Hallen og Tornby Skole summede af livsglæde fra de mange unge spillere, der mellem kampene hyggede sig i området med musik fra medbragte ghettoblastere og gik på indkøb i Sportmaster’s store telt med alverdens udstyr med vægten lagt på håndbold. Tornby Cup og Sportmaster i Hjørring har i flere år haft en samarbejdsaftale om levering af sportstøj med Tornby Cup logo samt medaljer og pokaler med mere.

Nu kan Henning Sigsgaard og de mere end 250 frivillige hjælpere puste lidt ud ovenpå alle anstrengelserne, inden de om en god uges tid begynder planlægningen af Tornby Cup 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...