Birthe Kjæhr har 40 års jubilæum hos Fjerrenseriet i Østergade - en arbejdsplads, der fylder i tankerne næsten 24/7

HJØRRING: Måske er det Birthe Kjæhrs gamle fodboldtræners skyld, at hun lige om lidt kan fere 40 års jubilæum hos Fjerrenseriet i Østergade i Hjørring.

Som 16-årig havde hun flere ansøgninger ude i et forsøg på at komme i mesterlære - og med et stod hun med tilbud på hånden fra Fjerrenseriet og to skobutikker i byen. Hun valgte en verden af puder og dyner.

- Måske fordi min fodboldtræner arbejde i Fjerrenseriet dengang, så det var jo lidt trygt, fortæller Birthe Kjæhr med et smil.

Hun havnede på rette hylde:

- Jeg elsker kontakten med kunderne. Og hvis jeg skulle have en dårlig dag, når jeg tager hjemmefra, så bliver jeg superglad, når jeg kommer på arbejde, slår hun fast.

Hvis kunderne ønsker de mindste detaljer om vævning af et lagen eller andre spørgsmål, så er Birthe Kjæhr klædt på med paratviden.

Vovse og yoga

Privat bor Birthe Kjæhr samme med Fjerrenseriets indehaver, Claus Pinderup - de blev kærester, da Birthe Kjæhr havde arbejdet i butikken i en halv snes år.

- Når vi er derhjemme, øver vi os lidt i ikke kun at tale om butikken, fortæller Birthe Kjæhr.

- Vi har et godt makkerskab og supplerer hinanden fantastik, mener hun.

Mens Claus Pinderup måske lige stikker en finger i jorden i ny og næ, så pibler de optimistiske forslag frem fra Birthe Kjæhr - og i det krydsfelt har de i efterhånden mange år trukket både trofaste og nye kunder ind i den gamle Hjørring-butik, der foruden parret har fire andre ansatte.

I fritiden dyrker hun yoga, men der går også megen tid i naturen med hunden

Selv når hun har fri, slippes butikken ikke helt.

- Jeg arbejder omkring 30 timer om ugen - men jeg tænker på butikken næsten 24 timer i døgnet, siger Birthe Kjæhr.

Birthe og Claus har to børn, der i ny og næ hjælper med markedsføringen, der med fremkomsten af diverse, sociale medier, er blevet mere kompleks.

Bæredygtighed trender

I butikken er hun involveret i alt lige fra udstilling, rådgivning, salg og indkøb - dog ikke regnskab, hvilket hun lader gemalen forlyste sig med. Og hun holder sig up to date med både bolig - og forbrugermagasiner for at følge med i, hvad der rør sig.

De seneste års fokus på klima og dyrevelfærd smitter også af på udvalget på hylderne i Østergade.

Eksempelvis præsenterer Fjerrenseriet i løbet af efteråret dyner, som er økologiske fra inderst til yderst, ligesom dunene er blåstemplede af Dyrenes Beskyttelse.

Birthe Kjæhr og Claus Pinderup har i øvrigt også lige været på Formland i Herning - Danmarks største designmesse.

Birthe Kjæhrs jubilæum markeres i butikken fredag 23. august, hvor kunderne hele dagen kan komme ind og få lidt til ganen og en snak med jubilaren.

Senere i år markerer Fjerrenseriet i øvrigt sit 60 års jubilæum - hvilket falder sammen med, at det 25 år siden, Claus Pinderup overtog forretningen fra sin far.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...