Park Vendia satte virkelig skub i skaternes talenter

HJØRRING: Rullesportens elitetræning for børn og unge kaldes for Talenttruppen.

Der trænes fire hele weekender om året, og truppen består af de dygtigste fra hele landet.

De fleste træninger foregår på Sjælland, men de seneste år har sporten også haft fremgang i Jylland, hvor der blandt andet er klubber i Aalborg, Skørping og Hjørring, hvor der er mulighed for, at børn kan træne speedskating, som det hedder, når man kører rigtigt stærkt på rulleskøjter.

Af samme grund er den ene af samlingerne for anden gang placeret i Hjørring, da man her har nogle gode faciliteter i Park Vendia.

Når der skal køres rigtigt stærkt, er det godt med lidt ekstra plads, og det yder hal 2 og 3 i Fiberhallen, når presenningen hæves, og man kan køre på tværs af begge haller.

Vi ruller, Hjørring startede med to speedskatere på holdet for tre år siden, Anna Vinther og Benjamin Vinther, og sidste år, efter en øget indsats på børnetræningen i klubben, blev tre mere fra Hjørring optaget på holdet, Lærke Poulsen, Benjamin Gade Olesen og Thue Nørgaard.

Da Vi Ruller, Hjørring er vokset og har fået et hold, der træner hver fredag, Junior Speed, var der i år flere med til træningen Villads Kunø og László Pál Széphalmi var med hele weekenden og blev optaget på truppen, og om søndagen, som er en dag sat af til, at man kan snuse til Talenttruppen, som løber, men truppens træner kan også se løbere an; om de skal inviteres med på næste samling.

Der var samlet 40 børn og unge i skøjterne i løbet af weekenden, som træneren tog sig kærligt af.

Hold 1 og 2 trænede sammen og hver for sig på den store bane i Park Vendia, hvor der blev kørt rigtigt stærkt i sprinter, og lavet diverse fangelege og stafetter for at blive dygtigere og hurtigere i skøjterne.

Skørping har fire løbere på truppen og havde tre boblere med om søndagen, hvor af én blev inviteret til næste samling.

Skøjterne var af og på flere gange fra fredag aften, hvor første træning startede kl 19 til sidste træning søndag sluttede kl 15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...