... men der er fyret op under total-oplevelsen i Hjørrings biograf med nye luksussæder - onsdag aften var der officiel åbning af MovieHouse

HJØRRING: I ny og næ kan man måske høre en ældre medborger klage over sædernes forfald - men så er det nok fordi, vedkommende ikke har været i biografen i Hjørring for nylig.

Alle fire sale har nu fået udskiftet samtlige siddepladser, så biografgæsterne nu kan sætte sig tilrette i luksusstole med justerbare nakke- og fodstøtter, ligesom man kan stille sin læskedrik på et lille bord, der er oplyst af en lille lampe.

- Jeg har kun hørt positivt fra publikum. Det er blevet nævnt, at det er utroligt, at man kan have sådan en biograf i Hjørring, siger biografdirektør Benny Bruun.

Han oplever da også, at mange biografgæster lige skal have et billede af de nye faciliteter, som så skal deles på de sociale medier.

Jo, det er tilsyneladende blevet lidt af en total-oplevelse at gå i biffen i Hjørring, hvor komforten er blevet opgraderet. Man har også skruet op for blusset, når det gælder mad og drikke, ligesom foyeren har fået nyt udtryk.

Ingen skal være i tvivl om, at der er sket noget nyt, så Hjørring BioCenter har taget navneforandring til MovieHouse.

Og onsdag aften var der officiel markering af biocenteret version 2.0.

Hverken Pitt eller DeCaprio dukkede dog op på den røde løber - de havde vel travlt med at promovere Quentin Tarantinos nye film - men borgmesteren og andre indbudte folk indfandt sig til en omgang taler, mad og drikke samt filmforevisning.

Aftenen blev rundet af med, at forsamlingen fik vist The Lion King.

Prisen sat op

Det er filmproducenten Michael Obel, der ejer biografen i Hjørring. Han er ligeledes indehaver af en biograf i Hellerup, der også hedder MovieHouse.

Selv om der er postet mange penge i renoveringen, så tyder det ikke på, at man med den nye investering har skrævet over mere end ”lærreds”-bukserne kan holde til ...

I hvert fald er der godt salg i biografen, oplyser direktøren, som også har bidt mærke i, at man er begyndt at tiltrække publikum endnu længere væk fra end sædvanligt.

Da de nye sæder fylder mere end de gamle er publikums-kapaciteten reduceret til 75 procent i forhold til tidligere. I alt er det nu godt 450 sæder i de fire sale.

Investeringen skal ikke bare forrentes af flere publikummer - prisen på billetterne er sat cirka ti procent op.

Dog har Movie House fastholdt det gamle prisniveau, når det gælder børn under 12 år.

- Vi er godt klar over, at det ikke er helt gratis, hvis to voksne og tre børn skal i biografen med cola og popcorn, siger Benny Bruun.

Isis-gidsel holder foredrag

En anden nyskabelse er, at publikum ved de fleste forestillinger nu lukkes ud igen gennem foyeren.

- Som gammel købmand, kunne jeg simpelthen ikke ha’, at vi altid bare lukker folk ud gennem bagdøren, når filmen er slut, siger Benny Bruun.

Nu er der mulighed for at hygge sig og få et glas og snakke om filmen, inden man går hjem.

Ved de sidste forestillinger, hvor personalet er gået hjem, lukkes publikum dog fortsat ud på gammeldags maner.

Biografdirektøren fortæller i øvrigt, at publikum i Hjørring og omegn generelt er meget glade for danske film - det gælder også ham selv, og han udtrykker eksempelvis stor begejstring over for den seneste Afdeling Q-filmatisering.

Snart er der igen dansk spænding og drama på plakaten, når ”Ser du månen, Daniel” rammer lærredet - en filmatisering af Puk Damsgårds bog af samme navn om det danske Isis-gidsel Daniel Rye Ottosen.

26. august er der forpremiere på filmen i Hjørring - og lige efter filmen kan publikum høre et foredrag af hovedpersonen i biografen.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...