Certificeringen viser gæsterne, at hotellet gør en indsats for at beskytte miljøet

HJØRRING: Hotel Phønix i Hjørring er nu certificeret med Green Key. Den grønne nøgle er turismens internationale miljømærke, som viser gæsterne, at hotellet gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet. Og den udmærkelse er ikke let at opnå.

Faktisk har hotellet lagt mange arbejdstimer i at leve op til kravene og blive godkendt af dommerkomiteen. Hotellet drives af familien Messmann - to søskende og deres sønner. Og de har fået konsulentbistand til Green Key-opgaven formidlet via Erhverv Hjørring.

Mange punkter - faktisk hele 147 - skal opfyldes i den grønne forretningsplan, inden hotellet kan gøre sig fortjent til Den grønne nøgle, der signalerer bæredygtighed.

- Nogle gæster går efter Green Key-hoteller, når de skal vælge overnatning, fortæller Henrik Messmann.

Faktisk har den øgede fokus på grønne løsninger betydet, at hotellet kan spare penge på driftskontoen.

- Vi har blandt andet udskiftet dyserne på vandhanerne på værelserne. Der må løbe tre liter vand i minuttet i håndvasken, hvis man skal have Green Key - og dem vi havde siddende gav mellem seks og syv liter vand i minuttet.

I forhold til bæredygtighed har hotellet længe haft fokus på at undgå madspild.

- Vi har et madspild-skilt ved morgenmadsbuffeten. Det er spild af mad, hvis gæsterne tager tre rundstykker og to æg op på tallerkenen første gang de går til bordet og kun spiser halvdelen. Til en buffet kan du gå alle de gange du vil. Jeg lavede skiltet for nogle år tilbage, fortæller Birgitte Messmann med henvisning til skiltet, der opfordrer gæsterne til at gå flere gang i stedet for at fylde tallerkenen første gang.

- Mange ting gjorde vi i forvejen i forhold til bæredygtighed og Green Key. Andet skulle lige rettes til, tilføjer Birgitte og Henrik.

Inden familien Messmann gik i gang med at arbejde for at opnå Green Key til Hotel Phønix, var al snak om bæredygtighed i øvrigt ikke i høj kurs hos Henrik og Mikkel.

- Men da vi begyndte projektet, gik der sport i det - og de blev helt hooked, smiler Birgitte, der sammen med sønnen Christoffer længe havde haft bæredygtighed i bevidstheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...