Lokal gruppe arrangerer demonstration i Hjørring på lørdag

HJØRRING: Et forslag om minimumsnormeringer blev stemt ned i folketinget midt i marts. Og i 39 byer er der bebudet demonstrationer for minimumsnormeringer på lørdag. Hjørring er én af byerne.

- Jeg startede en gruppe på Facebook kaldet: Demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner: Hjørring. På tre dage var der 545 medlemmer i gruppen, oplyser Anette Bæk.

- Vi har samlet en tovholdergruppe, som består af syv kvinder. Vi kommer med forskellig baggrund og personlige og faglige kompetencer, og kan derfor hver især bidrage med forslag og ideer til et spændende program for dagen. Vi har mødtes et par gange for at planlægge, hvordan dagen skal forløbe og for at lave diverse bannere. Derudover har vi haft kontakt til forskellige virksomheder og andre, som kunne have interesse i at støtte op om arrangementet.

Tovholdergruppen består af Diana Buhelt, Lise Oldenburg Jensen, Karina Frandsen, Sille Kyhn Ottesen, Anette Bæk, Eva Secher og Camilla Kirkelund Isaksen.

- Der går rigtig meget forarbejde ud for sådan en demonstration. Der skal søges en del tilladelser, og så skal man være forberedt på at blive afvist af eventuelle sponsorer, da mange ikke må involvere sig i politiske debatter. Og i kommunale børnehaver er uddeling af flyers imod vedtægterne, tilføjer Anette Bæk.

- Det giver nogle udfordringer, men vi er fast besluttet på, at lørdag 6. april samles en stor del af Hjørring på Springvandspladsen klokken 13. Man kan tilmelde sig på Facebooksiden under begivenheder, men man kan også bare møde op. Vi er i gang med at arrangere underholdning af forskellig slags og håber på stor opbakning fra de lokale. Selve programmet for dagen er ikke offentliggjort endnu, da vi stadig mangler at få de sidste detaljer på plads.

- Jeg er virkelig overrasket over hvor mange der har vist interesse for demonstrationen. Det er så vigtigt, at forældre, bedsteforældre, børn og unge og selvfølgelig pædagoger og pædagogstuderende står sammen om den her demonstration. Det er nu vi har muligheden for at blive hørt og for at få lavet nogle mærkbare ændringer.

- Jeg håber, at denne demonstration, sammen med de 38 andre demonstrationer på landsplan, leder til en ny afstemning i folketinget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...