100 medarbejder på Skallerup Seaside Resort har været på kursus for at sikre et lettere og mere trygt ferieophold for demente og deres pårørende

HJØRRING: Skallerup Seaside Resort har sendt knap 100 medarbejdere på kursus for at blive demensvenner, med det formål at være med til at gøre et ferieophold lettere og mere trygt for demente og deres pårørende.

I Danmark er knap en halv million mennesker berørt af demens, enten fordi de selv har sygdommen eller er pårørende. I 2016 udarbejdede regeringen en handlingsplan for demensområdet med det mål, at alle landets kommuner skal være demensvenlige frem mod 2025. Skallerup Seaside Resort har valgt at understøtte projektet med et lokalt demensven-partnerskab i samarbejde med Alzheimerforeningen, som har et mål om at finde 100.000 demensvenner.

Kravet for at blive demensvenlig virksomhed er at uddanne halvdelen af virksomhedens ansatte som demensvenner. Skallerup har derfor sendt knap 100 medarbejdere på et to timers informationsmøde, hvor to frivillige fra Alzheimerforeningen har holdt foredrag om demens og givet medarbejderne værktøjer til at håndtere mennesker med demens. En demensven er først og fremmest en tilkendegivelse af, at man bakker op om mennesker med demens og rækker hånden frem, når han eller hun møder et menneske med demens.

- Der har gennem længere tid været fokus på demens og dem som bliver ramt af sygdommen. Skallerup Seaside Resort har derfor påtaget sig en del af det sociale ansvar, ved at sætte fokus på hvordan man kan hjælpe personer med demens. Det giver tryghed for familier, som har demens inde på livet, at vide vores medarbejderne er klædt på til at imødekomme og omgås personer med demens, siger direktør Jørgen Høll.

Initiativet til demensvenlig virksomhed udsprang af en henvendelse fra henholdsvis Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune, som tilbage i 2017 tog kontakt til Skallerup Seaside Resort med henblik på at indgå et samarbejde vedrørende yngre med demens og deres pårørende.

Onsdag den 20. marts modtog Skallerup Seaside Resort sit bevis som demensvenlig virksomhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...