Udvalget har blandt andet fokus på lokale fødevarer, dyrevelfærd, biodiversitet og job på landet

VENDSYSSEL: LandboNords nye Kødkvægs- og deltidsudvalg har konstitueret sig med blandt andre deltidslandmændene Jørgen L. Jensen og Søren Baggesen fra Bindslev og Ove Engbjerg fra Horne som medlemmer

Til daglig driver næstformand i udvalget, Jørgen L. Jensen, ejendommen Birkmose sammen med hustruen Annette Dahl. Her er 12 hektar samt 3 hektar forpagtet. Sammen har de en mindre Charolais og Dexter besætning, som udfører naturpleje på cirka otte hektar.

Søren Baggesen har Langlykken ved Bindslev. Her dyrker han cirka 25 hektar med økologisk korn og frøgræs.

Ove Engbjerg fra Horne driver ejendommen L. Glomsdal Hereford med 7 moderdyr samt opdræt af racen Hereford. 7 hektar er udlagt i græs.

Sammen med resten af udvalget vil de sætte fokus på deltidslandmændenes og kødkvægsproducenternes interesser. Det involverer blandt andet afgræsning, pleje af naturen, Grøn Omsorg, biodiversitet og ”køb dansk”.

Det samlede udvalg er sammensat som følger: Formand Jørgen Vigsø, næstformand Jørgen L. Jensen samt Leif Christensen, Mikael O. Sørensen, Søren Baggesen, Erik Andersen, Kurt Lund Sørensen, Ove Enbjerg, Christian Dalsgaard Christensen og Eske Harboe Høj Laursen.

Lokale fødevarer i fokus

Udvalget har allerede haft fokus på de lækre og lokale danske fødevarer, som endnu flere forbrugere gerne må få øjnene op for. Derudover vil køb af lokale produkter bidrage til at forbedre bæredygtigheden, da transportomkostningerne mindskes markant.

Holdningen i udvalget er, at Nordjylland bugner af lækre lokale råvarer, som langt flere burde sætte tænderne i. Danmark producerer nemlig fødevarer af høj kvalitet, og masser af dem, så der er plads til, at endnu flere køber de gode danske fødevarer såsom okse-og kalvekød, oste, is, grøntsager m.m.

Dyrevelfærd

Udvalget har desuden høje krav til dyrevelfærd i forhold til mange andre lande. Derfor er håbet, at mange flere vil støtte op om de danske fødevarer, når der købes ind. Heldigvis har flere fødevarebutikker fokus på at støtte de danske producenter og alle de fantastiske danske fødevarer.

Udvalget vil også have fokus på biodiversitet, livet på landet, og på hvad landdistrikterne bidrager med til lokalsamfundet.

Der masser af aktivitet i livet på landet efter fyraften, hvor deltidslandmænd passer deres deltidslandbrug, for eksempel ved at pleje naturen. Der er også en masse ildsjæle på landet og i landdistrikterne, som gør en kæmpe indsats for at opretholde foreningsliv, arbejdspladser osv.

- Der er skøn natur, frisk luft og nok af plads på landet samtidig med at der også er en del beskæftiget her, og disse arbejdspladser skal vi helst beholde, mener udvalget.

Grønt samarbejdes

Derudover vil det nye Kødkvægs- og deltidsudvalg gerne pleje og videreføre det gode samarbejde, som LandboNord har med flere af de grønne organisationer som Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Biavlerforening. Eksempelvis har der i fællesskab været fokus på blomsterstriber og vildtstriber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...