Syv frikadelle-mestre deltog i kampen om årets bedste frikadelle

HJØRRING: En frikadelle er ikke bare en frikadelle. Der er mange bud på, hvordan den populære kødbolle skal laves. Forretningerne omkring Bispetorv i Hjørring havde i weekenden besluttet sig for at kåre Hjørrings bedste frikadelle. Og syv deltagere havde taget imod udfordringen.
Dellerne sendte de fem dommere gennem smagfulde oplevelser, og de nåede efter svære overvejelser frem til kåringen af Hjørrings tre bedste frikadelle-snedkere.
Vinderen blev Ingelis Andersen, der dog ikke var til stede ved dysten, idet hun var til fødselsdagsfest. Hun havde sendt sin nabo Frede Steenskrog som stand in.
- Det er en traditionel frikadelle med god smag og den er pænt stegt, lød det fra slagtermester Flemming Jensen fra Frilandsvejens Slagter - på vegne af dommerpanelet.
På andenpladsen kom Alice Meier, der serverede en frikadelle med både karry og æble i, og tredjepladsen gik til Annette Frederiksen, der havde satset på den traditionelle delle.
Vinderen gik fra teltet på Bispetorv med et hotelophold inklusiv middag for to personer. Andenpladsen fik hotelovernatning med morgenmad for to og tredjepladsen fik en middag for to.
I dommerpanelet sad Lizzi Pedersen fra Hjørring Kro, Henrik Messmann fra Hotel Phønix, Flemming Jensen fra Frilandsvejens Slagter samt Rikke Ejsenhardt fra Hjørring Handel og Birgit Eriksen fra Vendelbo Posten.
Lagerchef Kurt Frederiksen fra Harald Nyborg ledte lørdagens delle-dyst. Og han forventer, at Hjørrings bedste frikadelle skal kåres igen om et år.
- Det er første år, vi kårer årets bedste frikadelle, og jeg er sikker på, at vi fortsætter konkurrence næste år. Forhåbentlig med dobbelt så mange deltagere. Jeg kan selv godt lide en frikadelle, smilede Kurt Frederiksen.
Hele weekenden bød Bispetorv Bycenter på hygge og kræs i teltet på parkeringspladsen.
Foruden frikadelledysten var der lørdag gratis sildebord. Fredag serverede butikkerne gratis pølser og brød og og søndag eftermiddag stod den på søde fristelser i form af et på kæmpe kagebord.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...