Syv nyudlærte industrioperatører fra EUC Nord i Hjørring skaber værdi hos Cobham

HJØRRING: Syv medarbejdere fra Cobham SATCOM i Pandrup går i disse dage rundt med et stort smil på læberne, da de netop har færdiggjort en uddannelse til industrioperatører på EUC Nord i Hjørring.

Faktisk går mange andre fra Cobham også rundt og smiler, fordi de syv medarbejderes nye uddannelse har allerede givet ny viden og inspiration til produktionen. Bl.a. er de nye industrioperatører kommet med forbedringsforslag og man er begyndt at kigge nærmere på den robotteknologi Cobham allerede benytter. Warehouse Assistant Susanne Christensen fra Cobham siger:

- Fra dag ét har vi mærket, at det man lærte som industrioperatør har vi kunne bruge direkte i vores produktion. Det har givet et kompetenceløfte hos medarbejderne, og det har stor værdi for Cobham. Vi overvejer allerede at spørge flere af vores medarbejdere, om de kunne tænke sig at uddanne sig til for eksempel industrioperatør.

Fra kursus til uddannelse

Hele forløbet startede for nogle år siden, hvor medarbejdere fra Cobham deltog i et kursus hos EUC Nord om LEAN. Det var man glade for og ville gerne have mere - og lige pludseligt havde man 7 medarbejdere i gang med en egentlig uddannelse. Hos EUC Nord fortæller uddannelsesleder Jan Mosbæk Nielsen:

- Vi snakkede med nogle medarbejdere på Cobham for at se på deres kompetenceniveau, og det vidste sig, at der var syv medarbejdere, der qua tidligere uddannelse og erfaring, kunne ”nøjes” med ni ugers skoleophold og en svendeprøve for at færdiggøre en uddannelse til industrioperatør. Det var en investering både medarbejdere og Cobham var klar på. Finansiering kom i stand via IKUF (Industriens Kompetence-udviklingsfond), så der stort set ingen udgifter var til uddannelsen. Det er i noget mange flere virksomheder burde benytte sig af. Vi snakker altså om næsten gratis uddannelse, der giver værdi med det samme i virksomhederne. Det er ægte win-win, slutter Jan Mosbæk Nielsen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...