600 skolebørn fra ni, nordjyske skoler deltager

HJØRRING: 600 børn deltager, når ni nordjyske skoler går sammen om Kordage 2019.

Hele tre dage i marts kommer det derfor til at summe af sang på skolen i Sindal og skolen i Horne. Her holdes Kordage 2019 i samarbejde med Hjørring Musiske Skole.

Dagene afsluttes med fyraftenskoncerter:

Tirsdag 19. marts klokken 15.30 i Tårshallen, hvor Tårs Skole og Løkken-Vrå skoler deltager.

Onsdag 20. marts er der koncert klokken 15.30 i Sindal Skoles Festsal med elever fra Sindal Skolecenter. Og torsdag 21. marts klokken 15.30 er der koncert i Tornbyhallen med elever fra Hirtshals Skolecenter.

Under kordagene skal børnene blandt andet opleve instrumentbazaren. Her pirres børnenes nysgerrighed, når lærere fra Hjørring Musiske Skole præsenterer dem for instrumenter, som de typisk ikke møder i den daglige musikundervisning.

- Børnene får naturligvis lov at prøve kræfter med instrumenterne, lyder der fra arrangørerne på Hjørring Musiske Skole.

- Formålet med kordagene er først og fremmest at give børnene en fælles musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. At synge sammen giver en helt speciel følelse af samhørighed, som børnene kan tage med sig fremover. Når 400 børn bare synger derudaf og giver den fuld gas, musikken spiller, og publikum klapper, ja så føles det næsten, som om taget er ved at lette.

- At mødes om sang og musik på tværs af skolerne giver også børnene god mulighed for at lære hinanden at kende, inden de om nogle år skal samles i skolernes overbygning. På den måde er kordagene med til at bygge bro mellem eleverne på tværs af skoler og klassetrin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...