Mygdalhus inviterede skoleelever inden for på kreativitetens tumleplads

HJØRRING: Pensler, fantasi og kreativitet var i spil, da Mygdalhus udfordrede børnene i 3. og 5. klasserne fra Bjergby-Mygdal Skole. I et telt ved siden af galleriet summede det af aktivitet i fem værksteder.

Her slap iderige børn kække drager fri, og de fik selskab af smukke kurve, sprælske klovne samt decopage og genbrugsværker.

- Galleriet har 10 års fødselsdag i år, og vi vil gerne fejre det med at invitere lokalsamfundets børn indenfor. Måske ”fødes” der ved den lejlighed kommende kunstnere til kommende udstillinger, lød det fra Birgit Hedegaard, der er aktiv i Mygdalhus.

Børnene besøgte selvfølgelig Galleriet, hvor de fik inspiration fra de 36 forskellige kunstnere og kunsthåndværker, der udstiller i huset.

Eventyrlysten blev hjulpet godt på vej af en række kunstnere og frivillige hjælper med tilknytning til Mygdalhus.

Lørdag var der fernisering på børnenes værker - og på udstillingen i galleriet med to nye gæstekunstner.

- Vi har skelet til uge 29 i Skagen og kunstdage på Kunsten i Aalborg. Det gør jo ikke noget, at vi bliver inspireret af andre og viser, at der også kan ske noget stort for ”vores” børn i et lille galleri, tilføjede Birgit Hedegaard.

I eventyr-værkstedet var Lærke Stubkær Lauritzen og Anthon Hedegaard Djernæs i færd med at male drager. De havde nemlig forinden hørt et eventyr om et ildsprudende kræ, en prinsesse og en mobiltelefon.

- Jeg har malet himmel og græs, og så skal slottet og dragen være her, forklarede Lærke med et nik mod papiret, hvor klare farver dominerede.

Over for hende havde Anthon med imponerende sikker hånd allerede tegnet en drage.

- Jeg har ikke fået hjælp - jeg har kun kigget efter en anden tegning. Jeg prøvede bare, fortalte han.

- Du skal blive dragetegner, lød det anerkendende fra kammeraterne.

Børnene hyggede sig med opgaverne og i hinandens selskab - og glædede sig til fernisering.

Lærke var imponeret over de voksne kunstneres værker.

- Der er så mange flotte ting i galleriet. Det er lidt ærgerligt, at det er så dyrt, for jeg vil rigtige gerne have det. Der er nogle rigtig flotte malerier og glasfigurer.

Faktisk maler hun selv og har både staffeli og lærred hjemme.

- Jeg får ideer fra haven - vi har så mange flotte buske og blomster.

Wencke Wessel er forhenværende billedkunstlærer på gymnasiet i Frederikshavn. Hun er i dag udøvende kunster og skaber selv malerier og skulpturer. I kunstugen var hun hjælper og inspirator i værkstedet.

- Det er da lækkert at være sammen med børnene. De er jo bare så positive, så åbne og så umiddelbare. Det kan jeg godt lide, og de hører jo efter. Og de synes det er så dejligt at være her - det er berigende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...