Bilhuset Hjørring var base for lørdagens Skyggebørnsløb, og ruten gik gennem Bilhusets værksted

HJØRRING: Skyggebørnsløbet blev skudt fra start lørdag formiddag i Hjørring med hele 184 deltagere.

Løbet var arrangeret af Christian Dalsgaard fra Bilhuset Hjørring og Kent Jørgensen fra Coast2Coast.

Motionisterne kunne vælge mellem at løbe eller gå ruten, der i øvrigt gik gennem Bilhusets værksted, hvor der også var depot. 20 løbere gennemførte halvmaraton på dagen, og de nåede inden for i værkstedet otte gange, inden de var i mål.

Skyggebørnsløbet var til fordel for sorgramte børn og unge, som har tilknytning til Foreningen Skyggebørn.

- Det gik godt, lyder det fra en tilfreds Christian Dalsgaard, der glæder sig over, at motionisterne fra Hjørring kan sende et økonomisk bidrag til foreningens aktiviteter.

Og han tilføjer, at der også næste år bliver et skyggebørnsløb i Hjørring.

- Jeg går med tanker og overvejelser om, hvordan vi kan gøre løbet større. Rigtig mange sagde til mig, at vi kan gøre løbet dobbelt så stort, tilføjer Christian Dalsgaard, der glæder sig over, at de frivillige hjælpere allerede har givet tilsagn om at hjælpe til igen næste år.

Løbet blev afviklet på samme tid i flere byer i Danmark, og hvert løb blev arrangeret af lokale ildsjæle.

Overskuddet fra løbene - Hjørring-løbet inklusiv - går ubeskåret til Foreningen Skyggebørn med Jes Dige ved roret.

Sidste år var der skyggebørnsløb i ni danske byer, og de indbragte 82.000 kroner. I år var der løb i 13 byer, og håbet er, at de kan indbringe cirka 100.000 kroner til foreningens aktiviteter.

Bestyrelsesmedlem Mette Skaarup Astrup fra Foreningen Skyggebørn kunne, inden løberne blev sendt ud på ruten i Hjørring, fortælle om foreningens tilbud og om egne erfaringer med foreningens arbejde.

Rigtig mange børn bliver tidligt i livet konfronteret med en stor sorg. Det kan være sorgen over at have en syg mor, at far er misbruger, eller det kan være et dødsfald i den nærmeste familie. Og Skyggebørn tilbyder støtte til de sorgramte børn i form af samtalegrupper og individuelle samtaler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...