Lokal initiativgruppe arbejder på at stifte den selvejende institution Vendelbohus i løbet af april

HJØRRING: Formand for Hjørring Antenneselskab, Kurt Larsen, Jesper Spanner Sørensen arbejder lige nu på højtryk for at finde medlemmer til en bestyrelse, der kan være med til at fortsætter og udvikle aktiviteterne på Vendelbohus.

Senest fortalte de om planerne for husets fremtid til Hjørring Handels morgenmøde, og her var budskabet klart, at der er brug for opbakning fra såvel private borgere som firmaer og virksomheder - i form af medlemskaber og erhvervssponsorater.

En varig løsning

Initiativgruppen vurderer, at der skal indsamles mindst en mio. kroner i år for at kunne drive huset.

Der er allerede nu mulighed for at købe medlemskab til den selvejende institution Vendelbohus, der stiftes i april. Medlemskabet kan købes via et link på Facebook, og det gælder fra 1. juli.

- Vi har brug for al mulig opbakning, og ønsker man at lave arrangementer, så opfordrer vi til, at man også husker Vendelbohus. Brug det, lyder opfordringen fra Kurt Larsen.

- Vendelbohus er helt unik, og der er et kulturliv her på stedet, som vi ikke skal tabe.

- Vi skal meget, meget hurtigt være klar med en model for, hvordan vi ønsker at drive Vendelbohus. Og den model vi når frem til, skal være en varig løsning for Vendelbohus. Vi skal ikke gå i gang og så lukke ned om to år, understreger Jesper Spanner Sørensen.

- Det tager tid at løbe det her i gang, men musikerne, der har spillet på Vendelbohus siger alle, at det er en fantastisk sal at optræde i. Det skal vi ud at fortælle.

Det erklærede mål for initiativtagerne er at leje Vendelbohus for at fortsætte og udvikle de nuværende aktiviteter.

- Vi vil fortsat bruge huset til kulturelle og foreningsbaserede aktiviteter. Vi vil gerne leje det ud til møder, undervisning og koncerter. Og vi vil gerne have, at de nuværende brugere kan fortsætte, indskyder Kurt Larsen.

Jesper Spanner Sørensen røber, at Grevinde Alexandra kommer til Hjørring og holder foredrag på Vendelbohus 17. september.

- Og alle de steder, hun har været, har der været udsolgt.

Lejemål - til gavn for byen

Hjørring Kommune inviterede oprindelig fire interesserede parter til møde om husets fremtid.

- Lige nu er Jesper Spanner og HAS tilbage, fortæller Kurt Larsen og understreger, at de ikke har købt huset:

- Vi har lejet det. Og hverken Jesper, HAS eller andre involverede får økonomisk gevinst ud af det her. Vi gør det her ud fra en idealistisk tankegang om, at vi skal passe på Vendelbohus, siger Kurt Larsen.

- Og får vi et rigt og bredt kulturliv i Hjørring, så tiltrækker vi også nye borgere til Hjørring. Når de flytter til Hjørring, køber de hus ved ejendomsmægleren, de køber ind i butikkerne, spiser på restauranterne og drikker en bajer på Bjesken, tilføjede Jesper Spanner, der er medejer af værtshuset i Strømgade.

Den udvendige vedligeholdelse af Vendelbohus står kommunen fortsat for.

Mad fra byens spisesteder

- Siden vi fik tilsagn fra kommunen om at leje Vendelbohus har vi arbejdet for, at de nuværende brugere kan fortsætte. Desuden har vi arbejdet på at lave en køkken- og restaurantvirksomhed herfra. Men de planer har vi været nødt til at korrigere, oplyser Kurt Larsen.

- Vi har været i dialog med næsten samtlige brugere af huset. Brugerne fra de frivillige foreninger har ikke været vant til at betale for at bruge huset. Men frem over skal huset drives af de indtægter, som vi får, og det betyder, at alle skal betale til huset. De fleste foreninger har sagt til os, at de så vil forsøge at finde andre kommunale lokaler. Det er ærgerligt, men vi håber på, at det kan vende.

- Ønsket om at drive køkken- og restaurantvirksomhed fra Vendelbohus er også korrigeret. I stedet overvejer vi at lave en liste over mulige restauranter og steder i byen, der kan levere mad til arrangementer på stedet. På den måde kommer vi til at støtte flere madsteder i byen.

På facebooksiden Vendelbohus er der link til indbetaling af medlemskab. Som virksomhed er det også muligt at støtte Vendelbohus med et erhvervssponsorat, og virksomheder kan kontakte initiativtagerne på vendelbohushas.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...