Siden april er vi blevet mindre bekymrede for Coronas effekter på boligmarkedet, og tilliden til at handle bolig er steget, viser ny undersøgelse

HJØRRING: Nedlukningen den 11. marts fik mange danskere til at sætte deres flytteplaner på stand by, og blandt forklaringerne på at droppe planerne var formodningen om faldende boligpriser, usikkerhed om jobsituationen og sundhedsrisiko blandt topscorerne, da Epinion i april gennemførte en befolkningsundersøgelse for Nybolig.

Nu har Epinion spurgt danskerne igen, og denne gang svarer danskerne, at de i højere grad føler sig trygge ved at handle bolig her fire måneder efter nedlukningen. Det eneste sted, hvor usikkerheden er højere nu, gælder jobsituationen.

- Undersøgelsen er positiv læsning, mange ser ud til at være kommet sig over chokket og har valgt at gennemføre de boligskifteplaner, de havde i marts. Og det er bestemt værd at glæde sig over, fordi det er så vigtigt for dansk økonomi, at handelsaktiviteten og forbruget kommer tilbage til, hvad det var før Corona, siger Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

Han er dog ligesom nogle af respondenterne i undersøgelsen også opmærksom på, hvordan ophøret af Hjælpepakkerne kan påvirke boligmarkedet.

-Der er mange forudsigelser, der heldigvis ikke har vist sig at holde stik under Corona, men det er klart, at betyder ophøret af Hjælpepakkerne, at flere vil miste deres arbejde, vil det selvfølgelig også have en effekt på boligmarkedet, men lad os nu lige se tiden an først, siger Peter J. Mattsen.

Han er tryg ved den måde, som boligmarkedet fungerer på, hvor der laves et grundigt forarbejde af banker og realkreditinstitutter.

- Ingen kan være tjent med at købe en bolig på et usikkert grundlag. Et boligkøb er som udgangspunkt en stor investering, og vi skal altid sikre, at det foregår på en ordentlig og ansvarlig måde. Undersøgelser under Corona har vist, at langt de fleste er blevet godkendt til finansiering trods væsentlig skærpede regler siden finanskrisen, og det viser, hvor stærk en model, vi har her i Danmark og hvor hurtigt vi genvinder tilliden til markedet, siger Peter J. Mattsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...