Deltagerrekord - Vendsyssel blev krydset med pit stops undervejs natten til lørdag

SINDAL: Den store sportsevent Coast2Coast slog endnu engang deltagerrekord. 5.124 deltagere løb, cyklede, rullede på ski og skøjter eller gik tværs gennem Vendsyssel på årets korteste nat. Løbet har udviklet sig eksplosivt fra 400 deltagere det første år til 4.300 sidste år og i år med 5.124 deltagere.

- Jeg tror, at succesen kan tilskrives, at løbet er et socialt løb modsat de mange løbsarrangementer, hvor det gælder om at komme først i mål. Her gælder det ikke om at vinde, men om at være med i hyggeligt selskab med andre, fortæller Rico Eiersted.

Løbet startede ved Skallerup klokken 22.22, mens solen gik ned og sluttede på Palmestranden i Frederikshavn til solopgangen klokken 04.16.

De mange deltagere fordelte sig på 13 ruter med forskellige længder fra 50 km til 150 km. Det var Hyggeruten på 70 km, der også i år trak flest deltagere. For at ingen skulle gå ”sukkerkold” undervejs, var der etableret 25 rastepladser rundt omkring. Blandt andet ved Dagli’Brugsen i Mosbjerg, hvor frivillige fra byens mange foreninger og Vendsyssel Friskole serverede vand, kakaomælk, chips og kanelsnegle til de 3.500 løbere, der mellem klokken 00.30 og 04.30 passerede Mosbjerg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...