KOMMUNEN: Her er jeres nye smedelærling…

Denne åbningsreplik i en ansøgning gjorde Brian Sprogel, Vestkajens Maskinværksted nysgerrig på lærlingen bag ordene. Det viste sig at være en ansøger med mange års relevant erfaring inden for smede- og autobranchen, som havde besluttet, at tiden var inde til at få et svendebrev.

På denne måde blev et læreforhold indledt, og nu kan Vestkajens Maskinværksted så ønske Claus Kristensen tillykke med svendeprøven.

Mester Brian Sproegel var efter samtalen med Claus Kristensen ikke ét sekund i tvivl om, at Beddingens nye klejnsmedelærling var fundet, og Claus har under hele læreforløbet levet op til alt, hvad han solgte sig selv på.

- Claus er fyldt med god energi, som kommer både kolleger og kunder til gode. Samtidig er han punktlig og meget serviceminded, og han går ikke hjem før opgaven er løst, fortæller Brian Sproegel.

At Claus har fundet den rette hylde i klejnsmedefaget, er ingen i tvivl om.

- Folk siger, at tiden flyver afsted, når man trives. Jeg kan ikke forstå, at der er gået to et halvt år siden jeg startede i lære. Det må betyde, at jeg har det godt med det, jeg laver, siger den nye svend.

Claus Kristensen har været voksenlærling og med det nyerhvervede svendebrev ligger der mange åbne jobmuligheder og venter. Det er svært for virksomhederne at rekruttere til smedefaget, og Anette H. Sørensen håber, at flere unge og voksne søger mod faget.

- Claus har gennem læretiden udvist en faglig nysgerrighed, som også ses i svendestykket - en anhænger til en havetraktor, som han selv har tegnet og konstrueret. Claus gør ikke tingene halvt, og han har længe inden selve svendeprøven tænkt og regnet på anhængeren, for det er vigtigt for ham at få lavet det bedst mulige resultat, fortæller Anette H. Sørensen.

Vestkajens Maskinværksted er partner i den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARCOD, hvor lærlingekoordinator Anette H. Sørensen er den, som virksomhederne trækker på, når de har brug for assistance. Virksomhederne i ordningen tæller desuden Hirtshals Yard, Orskov Yard, MAN Energy Solutions, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SL Power og SeaMech.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...