Ejendom overfor Vendelbohus får den helt store tur

HJØRRING: Ejendommen er fra slutningen af 1800-tallet, og i mere end et halvt hundrede år har den været beboet af Niels Erik Schmidt - Krumme - og fru Alice.

Mange af årene havde de også bagerbutik i stueetagen, men lige i øjeblikket har parret travlt med at pakke alt deres habengut i flyttekasser i hjemmet på hjørnet af Vendelbogade og Nørregade.

Ejendommen er nemlig blevet solgt.

- Det bliver nok lidt vemodigt, erkender Krumme, hvis søn har ejet ejendommen i en årrække.

De nye ejere er en ung iværksætter fra Vrå, Andreas Ydesen, samt ejendomsadministrator Lasse Pedersen, Hjørring, der også har en fortid som biografdirektør i byen.

- Jeg glæder mig over at kunne være med til at renovere en ejendom med sjæl, så den kommer til at passe godt ind i den gamle bydel, siger Andreas Ydesen.

De to har også anskaffet sig nabo-ejendommen i Vendelbogade. Den huser tre lejligheder, der er ved at blive gjort i stand.

Alt i alt har de to ejendomme koster knap halvanden million kroner.

- Og vi regner med at skulle investere seks-syv millioner kroner i renoveringen, siger Lasse Pedersen

Ejendommen på hjørnet, som Krumme fraflytter, skal havde den helt store overhaling. Her er det stort set kun ydervæggene, der får lov at stå.

Planen er at indrette bygningen med to lejligheder på cirka 50 kvadratmeter samt to på cirka 95 kvadratmeter - de sidstnævnte i to plan med udsigt til Sankt Catharinæ Kirke. Der bliver tale om fire lejeboliger.

Da det er et trangt hjørne, vil det også få betydning for trafikken.

- På et tidspunkt kan det blive nødvendigt med noget trafikregulering, når stilladser skal sættes op og tages ned, siger Lasse Pedersen.

I første omgang skal de nye ejere dog først have en byggetilladelse i hus. Hvis alt går vel er projektet måske realiseret indenfor et års tid.

Ejendommen huser et kunstværk - Kringlekagemanden - af Freddy Fræk, og det skal bevares. Samtidig pusler de nye ejer med en ide om et gavlmaleri, men det er endnu uafklaret.

Det er i øvrigt RealMæglerne i Hjørring, som kringlede salget - også af det hus, som Krumme og Alice nu flytter ind i på Heimdalsvej i Hjørring.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...