Masser af sjov og hygge, spændende spil med bat og bold, god træning af krop og sind samt nye venner og bekendte i et fedt fællesskab. Oplevelserne og fordelene er mange, når man spiller bordtennis - også hvis man er kommet lidt op i årene.

Derfor inviterer B75 alle interesserede seniorer fra lokalområdet indenfor til at prøve kræfter med idrætten som en del af det landsdækkende BAT 60+-projekt, der er blevet til i et samarbejde mellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union.

Målsætningen er at få flere seniorer til at gribe battet i de lokale klubber over hele landet, og netop bordtennis er faktisk en særdeles velegnet aktivitet, hvis man er kommet på den anden side af de 60 år.

- Bordtennis er et skægt spil, og som en ekstra gave får du trænet din balance og koordination, fordi bordtennis stiller krav til omgående reaktion. Det har betydning for din livskvalitet som +60’er. Samtidig er det let at variere spillet i tempo og intensitet, fortæller Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet.

Det er ikke kun balance, koordination og reaktion, der styrkes og vedligeholdes, mens du spiller bordtennis. Hjernens planlægning og udøvelse af bevægelser bliver trænet samtidig med, at bordtennis er med til at hæmme fedme, aldersdiabetes og demens, ligesom idrætten har en skånsom virkning på hjerte og kar.

Med åbent hus-arrangementer den 11. og 13. september gør B75 en ekstra indsats for at lokale interesserede over 60 år - nybegyndere som øvede - kan stifte bekendtskab med bordtennis og alle de fordele, som idrætten byder på. 11. september er der åbent hus på Halvorsminde Efterskole fra kl. 13-15 og 13. september er der åbent hus i Multisalen ved Hirtshals Idrætscenter fra kl. 11-13.

- Klubben stiller bat, bold, borde og andre faciliteter til rådighed, så du kun skal koncentrere dig om at have det sjovt med bordtennis, lyder det.

- Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser, at der forventes komme over 100.000 flere over 60 år, og at mange af disse oplever et paradigmeskifte i form af større krav og ønske om bedre fysisk formåen selv i en høj alder. Det kan bordtennis gøre for dem, fortæller Gert Jørgensen fra BAT 60+-udvalget.

- Det er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab, fortsætter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...