Den sidste lokalhistoriske bog i serien Vore Rødder er på gaden

SINDAL: De Lokalhistoriske Arkiver i den tidligere Sindal Kommune præsenterer den nyeste udgivelse i den lokalhistoriske serie Vore Rødder ved en reception i fredags hos Erling Christensen Møbler i Hørmested.

- Denne bog Vore Rødder 10 bliver den sidste, vi udgiver. Vi har i De Lokalhistoriske Arkiver, der omfatter Sindal, Ugilt, Astrup, Hørmested, Lendum, Mosbjerg og Tolne, skrevet om en lang række spændende lokalhistoriske begivenheder i 17 bøger udgivet i perioden 1984 til i dag. Da denne sidste bog har historier, der rækker op i nutiden, mener bestyrelserne ikke, at der er så meget mere at skrive om. Nu håber vi, at der er andre, der vil overtage og skrive ”Vores historie” fra omkring 1970 og videre frem, for det er vigtigt for et lokalsamfund som vores i Sindal gl. kommune at fastholde historierne for eftertiden, fortæller John Bilde, der har været den, der har samlet historierne i de sidste 11 bøger. I perioder sammen med Per Lysdahl fra Vendsyssel Historiske Arkiv.

Der var omkring 30 til præsentationen af Vore Rødder 10.

Efter velkomst af formanden for Sindal Lokalhistoriske Forening Bent Larsen fortalte John Bilde om bogens forskellige artikler.

Der er 24 meget forskellige og spændende historier om livet i de syv gamle sogne. Der er blandt andet om brandkatastrofen i Astrup i 1935, Ejler Krags Møbelforretning - Sindal Bolighus fra 1949 - 1991, Teglgårdens udstykning i 1970, Gadens Smedie - EHJ beslag i Agerledet fra 1960 til 2002, om livet i Østergade, Tolne banden og om ”Sindal - byen hvor peberroden gror”.

Efter gennemgangen af bogens indhold var der kaffe og lagkage, og de fleste tilstedeværende købte et eller flere eksemplarer af Vore Rødder 10. Bogen og tidligere udgivelser kan købes ved henvendelse til De Lokalhistoriske Arkiver i de syv sogne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...