Studerende fra UCN fik kunsten i børnehøjde på fire af byens kulturinstitutioner

HJØRRING: Det er ingen kunst at lege, når man er barn. Men det kan godt være en kunst at få kunsten i børnehøjde. Og hvad er mere naturligt end at bane vejen til kunstens univers med netop det, som børn er rigtig gode til - nemlig at lege og slippe fantasien fri.

Torsdag gav pædagogstuderende fra UCN både børnehave- og vuggestuebørn kunstnerisk inspiration på Vendsyssel Teater, Vendsyssel Historiske Museum, Vendsyssel Kunstmuseum og Hjørring Bibliotek - de er nemlig alle en del af et landsdækkende projekt: Legekunst,

Legekunst skal de kommende fire år være med til at trække kunsten i børnehøjde. Det sker ved at engagere 20.000 børn, over 1.000 pædagogiske medarbejdere, mere end 8.000 pædagogstuderende og hundredvis af kunstnere og kulturinstitutioner over hele landet.

I starten af oktober havde en gruppe pædagogstuderende i Hjørring besøg af den lokale kunstner Lina Franke Hedegaard, der skulle inspirere dem til at arbejde med børn og kunst. Konkret skulle de skille en stol ad og bruge elementer eller hele møblet til kunstværker, som børnene kunne lege videre med.

Og torsdag slap de studerende både fantasien, legen og kunsten fri. Det skete da de mødte børn fra fem daginstitutioner i Hjørring.

- Det er en win win. Børn i daginstitutionerne får en gratis oplevelse, og pædagogstuderende får erfaring, siger underviser Felicia Bech Lillelund fra UCN i Hjørring.

I processen sparrer og ideudvikler de studende med hinanden.

- Når de studerende er i praktik, kan de sparre med uddannede pædagoger. Men her foregår sparringen mellem de studerende, og så sker der noget andet. Det er giver en tryghed, at de prøver sammen. Og det var ret imponerede, hvad de fandt på. De fik deres egen fantasi i spil, de brød rammerne - og de fik også en lyst til fremadrettet at inddrage forskellige elementer som for eksempel udklædning. Og børnene var jo med hele vejen rundt med deres egne fortællinger.

Legekunst fortsætter næste semester med nye hold pædagogstuderende, og hermed får flere børn i Hjørring mulighed for at være med til legekunst.

Felicia Bech Lillelund konstaterer, at de studerende klarede udfordringen rigtig godt.

- De var også udfordrede og skeptiske under vejs. De synes måske nok, det var en lidt uoverskuelig opgave. Men efter mødet med børnene meldte de tilbage, hvor meningsfyldt det var. De fik afprøvet noget, der fangede børnene og fik set lyset i deres øjne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...