Riddere, bueskytter, gøglere og munke vender i weekenden tilbage til Børglum Kloster

BØRGLUM: I hele tre dage sendes Børglum Kloster tilbage til middelalderen. En teltlejr rejses omkring klosteret, og aktører i historiske dragter afholder det årlige marked på ægte middelaldermanér. Som noget helt nyt i år vender munkene også tilbage til det gamle kloster: Både lørdag og søndag vil besøgende på markedet kunne opleve tidesang og messe i klosterkirken.

Kildemarkedet på Børglum kloster bliver det største nogensinde med omkring 50 telte i lejren og omkring 125 deltagende aktører. Der er et tæt program alle markedsdagene med bl.a. gøglershow for hele familien, munkesang, bueskydningsevents, riddershow mm. Om fredagen kl. 14 ligger Hjørring Revyen også vejen forbi med Krumme fra Hjørring.

Håndværk i alle afskygninger bliver også en del af middelaldermarkedet. I teltlejren deltager mange forskellige boder med håndsmedede ringbrynjer, knive og sakse, håndsyet middelaldertøj og meget mere. Unikke genstande som krystaller, pelse, stene, tasker, punge og middelalderens mad og drikke kan også opleves i forskellige boder på kildemarkedet.

Alle markedets dage vil Mester Peder lave gøgl og lege for de mindste, mens kildemarkeds nye event messe og tidesang ved munkekoret fra Horsens klosterkirke, deltager i kildemarkedet for første gang. Munkekoret vil opføre tidesang og messe i den næsten 1000 år gamle klosterkirke både lørdag og søndag. Middelalderbandet Ramashang vil også slå tonen an med middelaldermusik om fredagen og søndagen.

Bueskytterne vil desuden gennemføre forskellige bueskydningsevents.

Kildemarkedet på Børglum Kloster har åbent 21. 22. og 23. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...